Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Türkpusat Müzesi, Türk Milletinin Silah Tarihi


Geleneksel Savaş Pusatları Müzesi adını taşıyan Türkpusat Müzesinin tanıtımın ilk cümlelerinden "Ziyaretçilerinin tarihi yaşamasını, tarihe dokunmasını Ve hissetmesini Amaçlayan müzemizde savaş Ve spor tarihimizin farklı dönemlerine ait orijinal koleksiyonlarımız" okuduğumuz zaman heyecanlanmamak elde değil. 
Ankara Kale Mahallesinde yer alan müze için yapılan açıklamada "Geleneksel pusatları tanıtmayı ve bu doğrultuda kültürel mirası yaşatmayı amaçlar. Müzede başta okçuluk olmak üzere savaş sanatının inceliklerine dair tarihi, felsefi ve teknik alanda bilgi edinmek mümkündür. Ziyaretçilerinin tarihe dokunmasını ve hissetmesini amaçlayan müzede savaş ve spor tarihimizin farklı dönemlerine ait orijinal koleksiyonlar bulunmaktadır. Koleksiyon tanıtılırken nitelikli anlatım hizmeti ile geleneğin korunması ve aktarılmasına hizmet edilmektedir. " denilmektedir.
Tarih boyunca Türklerin kullandığı ok, yay, kılıç, zırh, balta gibi geleneksel silah ve savaş malzemelerinin sergilendiği "Türkpusat Geleneksel Savaş Pusatları Müzesi"nde, kültürel mirası geleceğe aktarma misyonu çerçevesinde devam ettirilen kültür turları etkinlikleri mevcuttur. Pusat Kültür Tur Etkinlikleri çerçevesinde ziyaretçiler; rehberli müze gezisine ek olarak, temel düzeyde geleneksel okçuluk eğitimiyle birlikte atölyede teçhizatların imalat sürecine de katılabilmektedir.
Türk askerlerinin kuşandığı tüm pusatların mevcut olduğu müzede 2 bin 300 kayıtlı envanter yer alıyor.
Müzede klasik dokunma yanarsın anlayışı içerisinde bir durum olmadığını da vurgulayalım. Bu meze gerçekten farklı ve dokunabileceğiniz objelerle dolu, hatta eğitim alma imkanınız bile var

Müze, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilkokul, ortaokul ve liseler için hazırladığı Okul Dışı Öğrenme Ortamları projesi kapsamında hazırlanan kitapçıkta, okul dışı eğitimde gezilecek sanat merkezleri arasındaki yerini almıştır.

Oturduğunuz yerden gezmek için tıklayınız ancak size tavsiyemiz gidin ziyaret edin, dokunun, heyecanı yaşayın. 

NELER VAR
  • Uzman Eşliğinde Müze Gezisi
  • Geleneksel Türk Silahları
  • Ok Ucu Koleksiyonu
  • Etnografik Eserler
  • Geleneksel Okçuluk Eğitimi
  • Okçuluk Malzemeleri Tanıtımı
  • Ok Atma Etkinliği
  • Müze Mağazasında Alışveriş İmkanı
  • Geleneksel Müzik Dinletileri
  • Kemankeşlik ve Kemankeşliğin Sırları
  • Geleneksel Pusatlar
Adres: Kale Mahallesi, Gözcü Sokak No: 9 Altındağ / ANKARA
(Anadolu Medeniyetleri Müzesi Yanı)
Telefon: 03123111235
Müze, 09:00 - 18:00 saatleri arasında açıktır. Pazartesi günleri kapalıdır.

Web adresi: www.turkpusat.com.tr
İnstagram : instagram.com/turkpusatmuze/
Facebook :facebook.com/turkpusatmuze
Twitter : twitter.com/turkpusatmuze
Youtube : youtube.com/channel/UCQTFRop6KovuShU6aotFTLg



@erolkaranet - 01.10.2022