Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

İrmik Helvası Nasıl Yapılır


Merhaba damak tadına önem verenler..
Bugün sizler için "tam kıvamında" nasıl "irmik helvası" yapılır onu anlatmaya çalışacağız.
Umarım beğenirsiniz.
Hatırlatalım, irmik helvasının lezzetli olduğunu gösteren en önemli nokta ise, helvanın tane tane olmasıdır.
Şimdiden Afiyet Olsun !

İrmik Helvası Malzeme Listesi :
Malzemeler :
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
50 gr tereyağı
1 yemek kaşığı çam fıstığı

İrmik Helvası Şerbeti
1 su bardağı toz şeker

Üzeri İçin:
Tarçın , fındık kırığı veya hindistan cevizi yahut antep fıstığı (damak tadınıza göre )
  • Şerbeti için su, süt ve toz şekeri derin bir tencereye alın.
  • Orta ateşte şeker suda kaybolana kadar, dibinde kalmamak şartıyla, ısıtın ama kaynatmayın.
  • Şeker eridiğinde ocaktan alın ve bir kenarda bekletin.
  • Bu arada tencerede tereyağını eritin ve sıvı yağını da ilave edin ve yağı ısınınca fıstıklarını atın.
  • Birkaç dakika yağda çevirin.
  • Sonra irmiğini de ilave edin ve sürekli karıştırarak irmikleri kavurun.
  • İrmikleri rengi koyulaşana kadar kavurun.
  • Kahverengileşmeye başladığında şerbetini yavaşça dökün.
  • Bu sırada ocağın altını iyice kısın. Yahut en küçük göze alabilirsiniz. 
  • İsteğe bağlı tarçını da serpin ve karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Suyunu hemen çektiği için, sık sık kontrol edin.
  • Suyunu çekince ocağı kapatın ve kapağını açıp üzerine temiz bir havlu kapatın ve tekrar kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.
  • 15 dakika sonra kapağını ve havlusunu kaldırıp kontrol edin.
  • Damak tadınıza göre sıcak veya ılık servis edebilirsiniz.
  • Dilersiniz, üzerini süsleyin. ( fındık kırığı, Hindistan cevizi, Antep fıstığı vs)
  • Dilerseniz dondurma ile de servis edebilirsiniz. 
  • Servisi yaparken oval, kalp şeklinde, yıldızlı kalıplarınız varsa şekil verebilirsiniz..
  • Afiyet olsun.