Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Sevgililerin Şiddeti Karşısında Ne Yapılır

"Ben aradığımda o telefon açılacak.", "Benden ayrılırsan ailene her şeyi anlatırım." "O adamla/kadınla bir daha görüşmeyeceksin." "Seven insan kıskanır." "Oraya gidemezsin." "Benden izin aldın mı?" "Kiminle mesajlaşıyorsun? " "Benden daha mı önemli?" "O saatte neden online oldun?" "Yine mi onu giydin?" "Beni buna sen zorladın."

Bu sözler size tanıdık geldi mi ?
Bilhassa evlilik öncesi arkadaş edinenler, sevgili edinenler, biriyle çımaya başlayanlar. Bu sözleri bir erkek kadına söyleyebileceği gibi , bir kadından da duymak mümkün..
Aslında masum gibi görünen bu sözler ileri de başınızı ağrıtabilir. Uzmanlar bu sözlerin arkasından gelen aşırı baskı hatta darplar "Flört şiddeti" diyor.
"Henüz arkadaşız, ancak bana dokunmaya, vücudumdan yaralanmaya çalışıyor" diyorsanız buna da cinsel şiddet diyorlar
Farkında olmadan yavaş yavaş bir şiddet ortamına sürükleniyor olabilirsiniz. Önceleri sevdiği için yapıyor gibi düşünseniz de aşırıya kaçar tavırlar bilhassa "seni söylerim, seni şikayet ederim ailene her şeyi anlatırım" "ya benimsin ya toprağın" tarzı arabesk ve kaba yaklaşımlar aslında kadın olsun erkek olsun birer şiddetin davetçisidir.
Sevgiliniz sizi her fırsatta suçlu hissettiriyorsa, aşağılıyorsa, herkesten uzaklaştırıyorsa, tehdit ediyorsa, korkutuyorsa, başkalarıyla kıyaslıyor ise, yalanlıyorsa, güvenini zedeliyorsa
her şeyinizi kontrol ediyorsa bunlar ve benzerleri duygusal şiddet olarak sizi yorar. Sıkılmaya başlayabilirsiniz.
Ve bir gün kendinizi "Yalnız, güçsüz ve çaresiz hissedersiniz"
Ondan kurtuluş yok tarzı düşünceler sizi sarıyorsa...
Yapılan araştırmalara göre flört şiddetine maruz kalan bireylerde kaygı, güvensizlik, uyku ve yeme bozukluğu, depresyon, madde bağımlılığı, aşırı tetikte olma ve psikosomatik belirtiler gözlemlenmiştir.

Ne yapmalısın
Flört şiddetini yaşamak istemiyorsanız her zaman önceliğiniz kendiniz olsun. Aşırı fedakârlıktan kaçının, Hayır Demeyi alışkanlık haline getirin. Bilhassa vücudunuza dair taleplerde bulunursa, evlenmeden asla demeyi unutmayın. Çıplak fotoğraflar vermeyin. kameralar karşısında aşırı dekolteye izin vermeyin. katı kurallarınız olsun. Asla.. Asla demeyi öğrenin, uygulayın. Flçrtünüzü sürekli siz memnun edecek değilsiniz. Tatlı sözlere kanmayın. gerçekçi olun. Yarının ne getireceğini düşünün. Unutmayın her şey "ya nasip"tir 
Hislerinize güvenin, istemediğinizi hissettiğinizde HAYIR deyin.
Unutmayın, "Şiddet varsa sevgi yoktur!"