Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Bu Araçları İhbar Edene Para Ödüyorlar

Sahiplerinin ödeyemediği borçlar nedeniyle üzerlerine haciz konulan ve haklarında yakalama kararı bulunan otomobillerini ihbar edenler kazanıyor. Borçlarını ödemeyip otomobillerine haciz konulan kişilere yönelik bazı girişimciler web sayfaları ya da sosyal medya platformalrı züerinden açtıkları sayfada hacizli aracı ihbar et para kazan şeklinde duyurularda bulunuyor.

AVM otoparklarında, sokaklarda terk edilmiş, uzun süredir park halinde kalmış otomobillere ilişkin olarak bazı dedektiflik firmaları harekete geçmeye başladı Sahiplerinin borçlarından dolayı gelen hacizler nedeniyle yakalama kararı bulunan otomobilleri ihbar edenlere otomobilin değerine göre ödül verileceği de duyurularında yer almaya başladı.
Bazı şirketlerin üstlendiği bu görev sosyal medyada da yer almaya başladı. Instagram, Facebook gibi mecralarda hacizli arabalara ilişkin dosyaları elinde tutan şirketler ilan vererek arabaların bulunmasını hızlandırıyor.
Uzun süre beklemesinden dolayı şüphelenilen otomobilin plakasını istihbarat şirketine gönderildiğinde araç hakkında haciz, yakalama kararı olup olmadığı kontrol ediliyor.
Bunun ardından ihbarcıdan otomobilin açık adresi talep ediliyor ve hacizli, yakalamalı araç adresinden çekici ile alınıyor.
Sonrasında ise hukuki işlemler uygulanıyor ve otomobil icra dairesi tarafından satışa çıkarılıyor. Bu sayede alacaklı olan kişilerin mağduriyetleri de giderilmiş oluyor.
İhbar edilen otomobilin aranan kriterlere uyması halinde istihbarat şirketleri ihbarcıya aracın değerine göre ödeme gerçekleştiriyor. Antika değeri haricinde çok eski olan otomobillerin satışından da fazla gelir elde edilmemesi nedeniyle ekonomik değeri olan otomobiller için ihbar ödemesi gerçekleştiriliyor.

HACİZLİ ARAÇLAR NASIL İHBAR EDİLİR?
Üzerine haciz konan araçları ihbar etmek için öncelikle o aracın fotoğrafı farklı açılardan çekilmelidir. Fotoğrafta arabanın plakası net bir şekilde görülmelidir. Fotoğraf çekildikten sonra ilgili birimlere bu fotoğraflar gönderilmelidir. İstihbarat şirketi plakayı sorgulayarak gerekli incelemeyi yapar ve sonrasında aracın üstünde yakalama emri ya da haciz olup olmadığını tespit edebilir.

HACİZLİ ARAÇ NEREYE İHBAR EDİLİR ?
Hacizli araç ihbar hattı diye bir numara yoktur. Hacizli olduğundan şüphe ettiğimiz aracı ihbar edeceğimiz yeri nasıl buluruz diyorsanız sosyal medya platformlarında “hacizli araç ihbarı” şeklinde arama yaparsanız karşınıza birçok ilan çıkacaktır. Bu ilanlara bakarak siz de şüphe duyduğunuz araçlar için şikayette bulunabilirsiniz.