Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Kariye Cami Sadece Cuma Günleri Bedava

Cuma günleri sadece ibadete açık olacak olan Kariye Caminde diğer günlerde yapılacak turistik maksatlı ziyaretler içinse 20 avro bilet ücreti ödenecek. Kariye Cami, ziyaret programı namaz vakitlerine göre ayarlandığı belirtildi. Camide gün içinde; vakit namazının 15 dakika öncesinde turistik ziyarete ara verileceği öğrenildi.
Camiye ibadet için gelen yerli ve yabancılardan ve ziyaret için gelen Türk vatandaşlarından ücret alınmayacağı belirtildi. Gişede biletin yanı sıra ziyarette kullanılmak üzere 5 Euro'ya kulaklık, 3 Euro'ya vücut örtüsü ve 1.5 Euro'ya eşarp satışı yapılıyor.
Müzekartın geçerli olduğu cami haftanın her günü 09.00 - .19.00 saatleri ziyaretçilere açık bulunacaktır.

Bizans döneminde kilise, fetihten sonra ise cami olarak kullanılmış tarihi bir yapı olan, İstanbul’da Edirnekapı semtindeki Dervişali Mahallesinde bulunan Kariye Cami, Camiye çevrildiği yıllardan 29.08.1945 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile müze haline getirilene kadar ezan sesi susmamıştı.
Kariye Camii’ne ilişkin olarak 2019 yılında Danıştay “Cami asli fonksiyonu dışında kullanılamaz” yönünde karar vererek, 1945 tarihli kararın hukuka uygun olmadığına hükmetmişti. Danıştay’ın Kariye Camii’ne ilişkin kararın ardından Resmî Gazete’nin 21 Ağustos 2020 tarihli sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Kariye Camii, Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilerek ibadete açılmasına karar verilmişti.

Kaynak : Turizm Bakanlığı