Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Devlet Kurmak İçin Saraya Gerek Yok, Çadır da Yeter


Türk devletleri içerisinde asırlardır hükümranlık yapan tek devlet olan Osmanlı İmparatorluğu 725 yıl önce bugün ( 27 Ocak) basit bir çadırın altında kurulmuştu.
Tarihçiler her ne kadar 1299' mu 1302' mi diye tartışsa da fazla önemi olmayan rakamın esasında yer alan dünyanın dört bir yanına hükmedecek bir imparatorluğunun temelini atıldığı bu toprakların varlığıdır.
Tarihçilerin basit tartışmaları bizleri ilgilendirmiyor. Önemli olan "Maksadımız Allah’ın dinini yaymaktır. Yoksa kuru kavga ve cihangirlik davası değildir." diyerek beyliğin temelini atan Osman Bey 'in ve sonrasında gelen, bir imparatorluğun geleceğini karartan Lale Devrine kadar yaşayan ali Osmanlı evlatlarının varlığıdır.
Lale devrinden sonra (istisnaları hariç) keyif ehli olan, "Yahudi ve Hristiyanları dost edinen" padişahların vereceği hesabı da Allah c.c soracaktır.
Emanete ihanet edenleri Allah c.c asla affetmez. Bugün 815 bin km2 toprağa sığdırılan bir milletin ahı da asla dinmez. 
Esas olan gaza yoldaşı Samsa Çavuş, Konur Alp, Akça Koca, Aykut Alp, Abdurahman Gazi gibi helal süt emmiş, vatansever "Alp" beyler ile kılıç kuşanan, namerde, kafire boyun eğdirten Osman Gazi'ye dinsel ve moral desteği veren Ahiler ve özelikle Bala Hatun adlı kızıyla evlendiği kayınbabası Eskişehir ahilerinin İtburnu şeyhi olan Şeyh Edebali'nin duasıdır.
Koca bir imparatorluk bu çadırın altında yeşermiştir. Bu kadar...




Foto : Wikipedia'dan alınmıştır
Anadolu Selçuklu Devleti dağıldıktan sonra Oğuz Türkmen boylarının Kırşehir'de bir araya gelerek yaptığı toplantı tablosu. Ahi Evran'ın konuşması, Ertuğrul Gaziye şed bağlayıp, kılıç kuşandırması, boy beylerine öğüt ve nasihatte bulunmasını resmeden tuval. (Harbiye Askeri Müzesi) Ressam Bilinmiyor

Haber Foto ve Video : Erol Kara - @bizdenoku