Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Filistindeki Zulme Kör, Sağır Duran Filistinliler Neredesiniz


1948 yılından sonra İsrail vatandaşı olan ve sonraki yıllarda olmaya devam eden milyonlarca Filistinli özgür köle muamelesi görürken, Gazze'de zulüm altında kalan akrabaları için neden sessiz.
Nedeni basit. 
İsrail vatandaşı kimliği taşıyan Filistinli Müslümanlar ve pek az Hristiyanlar seslerini çıkartamayacak durumda yaşamlarını ikinci sınıf insan statüsünde sürdürmektedir. Yasal ve dini hakları kısıldığı kadar kısılmış olan İsrailli Filistinliler gündelik hayatlarına devam ederken, içlerinin kan ağlaması hiçbir şey ifade etmiyor. 
Bunun yanı sıra sayıları 20 binin üzerinde olup T.C vatandaşı olan, Türkiye'de yaşayan ya da dünyanın pek çok ülkesinde hayatlarını sürdüren milyonları bulan sayıya sahip Filistinliler de ikiye ayrılmış durumda.. 
Bir kısmı bana dokunmayan yılan bin yaşasın düşüncesinde iken mali durumu iyi olmayan Filistinliler de sokaklara çıkarak, sosyal medyadan tepki göstererek ya da bir şekilde akrabalara ulaşma çabasında savaşa katkı olsun diye dönmek istemektedir. 
Tabi, bu sayı çok ama çok az..
Sadece İsrailli Filistinliler değil Filistin halkının büyük çoğunluğu sözde Filistin adı taşıyan örgütlere inanmıyor. Siyasetin, sözde mücadelenin sadece kasalarını dolandırmaya yönelik olduğunu belirten Filistinliler en büyük kazığı Yaser Arafat'tan yediklerini belirtiyor. İsrail hükümeti ile masaya oturan ve sonunda masadan kaybederek kalkan tüm Filistin temsilcilerinin rant peşinde olduğunu, masaya yumruk vurarak kalkanların da zaten şehit olduklarını belirten halk kendilerini kurtaracak birileri güçlü olsa idi, Filistin bağımsız olurdu, diyorlar.
Ülkemizde yaşayan belirli bir mevki ve servete kavuşmuş Filistinliler sadece üzüntülerini dile getirmekte, çoğu da kendilerini adeta gizlemeye çalışmaktadır.
Türkiye'de yerleşik Filistinliler STK'larla zaman zaman sokağa çıksa da, bu sayının mevcut sayıya göre cüzi bir rakam olduğu, gösteri yapanların Filistinlilerden çok Türklerden oluşması, milliyetçilik ruhlarının da öldüğünü göstermektedir.
Dikkat edilmesi gereken nokta, Türklerin onlardan çok Kudüs'e sahip çıkma duygularının göstergesidir. Neden Türkler diye soracak olursanız., çok uzağa gitmeye gerek yok.
Kudüs Türk Miletlinin ve İslam Dinine bağlı olanların namusudur.
Kudüs, peygamberleri şehri olması bir yana, kısa sürede olsa kıble olarak kabul ettiğimiz ve alemlerin sultanı Hazreti Muhammed aleyhisselamın bütün peygamberlere namaz kıldırdığı ve alemlerin sahibi Allah kavuştuğu yolun ilk beldesi olması..
Hazreti Ömer'in (rah), Selahattin Eyyubi'nin (rah) Yavuz Sultan Selim'in (rah) Selçuklu ve Osmanlı Türklerinin gönül saraylarıdır.
Dünya'nın, bilhassa Batı dünyasının Gazze Katliamı için ayağa kalkması şaşırtıcı olurken, İsrail'in vatandaşı olmuş, ikinci sınıf vatandaş olarak gördüğü Filistin halkına da gözle görülür baskı uyguladığı, İsrail sınırları içinde yaşayan Filistinleri de rahat bırakmadığı, hatta içlerinden çıkartmayı düşündükleri de gelen haberler arasındadır. 
Üniversite okuyan Filistinli öğrencilerden tutun, küçük bir esnaf bile kontrol altında. herhangi bir propaganda yapmaları, küçük bir tepki gösterme, bir kaç Filistinli yanyana gelip konuşma yapmaları bile hali hazırda yasak. 
Hatta bir Filistinli esnaf alışveriş ederken İsrail parası olan Şekel hariç hiçbir parayı TürkLirası, Dolar ve Riyal gibi) kabul edememektedir.
Adım başı dolaşan İsrail askerileri, sivil denetçiler ve ihanet etmeyi kendine amaç edinen sivil casus Filistinli adeta bir kamera vazifesi görmektedir. 


Filistinli Müslümanlar arasında muhbirlik yapan çok sayıda Filistinli olduğu da bilinmektedir.
Bu nedenle, vatanlarını terk etmek istemeyen, zulüm altında yaşamaya, hayatlarını sürdürmeye çalışan İsrailli Filistinlileri toplu halde pek göremezsiniz. 
Ve bunlar bir yabancı turist ile dahi uzun uzadıya görüşmekten uzak durmaktadırlar. 

Kafelere, lokantalara hatta camilerde karşılaştıkları turistlere karşı dahi mesafeli durmaktadırlar.
Üstün ırk olduklarını her fırsatta dile getiren anlayışa sahip İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında tek olmayı istemesi, Gazze katliamı ile öne çıkmaktadır. İsrail, kendi vatandaşı olmayan Filistinleri topraklardan sürmeye çalışırken, sessizce olanları izleyen İsrail vatandaşı Filistinlileri de içinden atma planları yaptığı görülüyor.
Ne var ki, bu düşüncelerini yürürlüğe koymamalarının sebebi de ikinci sınıf durumunda vatandaş olan Filistinlilerin ülkedeki en pis işlerde çalıştırılması, Zengin olan İsrailli Filistinlilerinde yurt dışında para akışını dahi kontrol eden İsrail onları da sıkı bir takibe alması en önemli etken..
Gazze için İsrail nüfusuna kayıtlı olan milyonlarca Filistinli neden ses çıkartamıyor, kısmen anlaşılmıştır.

Yazı ve Fotoğraflar erolkara.net sitesinden alınmıştır

@Bizdenoku