Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Endüstriyel Uygulamaları ile RFID Teknolojileri

Şirketlerde yaygın olarak kullanılan RFID teknolojisi endüstriyel uygulamaları sayesinde iş verimini artıran çözümler sunar. İş gücünü azaltırken; ürün stoğu, sayım ve kontrol işlemlerinin hızlı ve kolay bir şekilde yapılmasını sağlar. Çeşitli endüstriyel uygulamaları ile kullanım alanı da geniştir. Daha verimli, düşük maliyetli ve işlevseldir. Ömürlük kullanabileceğiniz RFID teknolojisi hakkında daha fazla bilgiye yazının devamında ulaşabilirsiniz. Şimdi, “RFID nedir? Nasıl çalışır? RFID etiket türleri ve RFID kullanmanın faydaları nelerdir?” konu başlıklarına göz atın. 

RFID Nedir? Nasıl Çalışır?

Radyo Frekansı ile Tanımlama ''RFID'' ile ifade edilen bu teknoloji barkod sistemine benzer (fiyat etiketi, ürün takibi, stok durumu vb. yönetim). Barkodların okunabilmesi için bir optik tarayıcı da hizalanması gerekir, RFID teknolojisinde etiket türlerine göre menzil alanı 100 metreye kadar çıkabilmektedir. Envanter takip sistemi özelliği, tekil ürün kaydı, otomatik aktarım konularında benzese de RFID teknolojisi her açıdan işlevseldir. RFID teknolojisinde veriler kodlanır ve bu veriler radyo dalgaları aracılığı ile RFID okuyucu tarafından yakalanır. RFID kart okuyucu ile entegrasyon kurabilen bu teknolojinin verileri okunabilir, güncellenebilir ve/veya değiştirilebilir. Takibinin sağlanması istenen ürünler için kayıt oluşturarak her ürün için etiket yenilersiniz. Bu sayede ürünleri yönetmek daha kolaydır.

RFID Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

İş verimini artırmak ve maliyeti azaltmak tüm şirketlerin en temel prensibidir. RFID sistemleri de şirketlerin bu prensibine yardımcı olan özel ürünlerdir. Teknolojik ve fonksiyonel olan bu ürünün kullanım alanları geniş olduğundan faydaları da fazladır. Potansiyel büyümeyi hedefleyen şirketlerin ihtiyaç duyduğu gereksinimlerden biridir. Çünkü iş verimi ve devamlı yönetim imkanı isim ve marka kurumsallaşmasında önemli olan unsurlardır. Aynı zamanda alan erişim kontrolü, personel takibi, tedarik zinciri yönetimi ve varlık takibi; bu teknoloji sayesinde kolaylıkla yönetilebilen süreçlerden bazılarıdır. İnsan kaynaklı veri toplama, analiz ve takip yöntemleri hatalara açıkken, RFID sistemlerinde hatasız veri toplamak mümkündür.  

RFID Kullanım Alanları

Ağır sanayi, ilaç, otomotiv, maden, elektrik-elektronik endüstrisi ve diğer endüstriler için fonksiyonel RFID teknolojisi; envanter yönetimi, sevkiyat ve stok yönetimi gibi kritik iş süreçleri için tasarlanmaktadır. 

Etiket okuyucu sistemler tarafından okunabilen RFID; geçiş kontrol sistemlerinde (otopark giriş-çıkış, personel kart okuyucu vb. devam kontrol sistemlerinde), üretim ve doküman takibinde, sevkiyat ve stok yönetiminde ve ayrıca endüstriyel uygulamalarda bakım ve onarım çözümleri olarak kullanılır. RFID etiket fiyatları ve incelemesi için uygun fiyat koşulları ve profesyonel hizmet sunan Sensormatic ile iş birliği yapabilirsiniz. 

------------------------------------
NOT : Bu bir tanıtım yazısıdır.