Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Konut Sigortası Fiyatları ve Kapsamı

Konutunuzu sel, cam kırılması, deprem ve daha pek çok beklenmedik olumsuz duruma karşı koruma altına alan sigorta türü olan konut sigortası evin boş hali için geçerlidir. Bu sigorta türü zorunlu olmayıp kullanıcıların isteğine bırakılmıştır. Genellikle zorunlu sigorta türlerinden biri olan DASK ile karıştırılır. Bankalardan kredi kullanım durumunda konut sigortası talep edilebilir.

Hem ev sahiplerinin hem de kiracıların yaptırabileceği konut sigortası kişiye göre farklı teminatlar içerir. Ev sahipleri bu sigorta ile konutlarını korumaya alabilirler. Kiracılar yaptırmak istediklerinde ise eşya teminatı alıp eşyalarını daha korunaklı hale getirebilirler. Yapılan sigortanın içeriğine göre konut sigortası fiyatları belirlenecektir. 

Konut Sigortası Neleri Kapsar?

Konut sigortası kendi içerisinde ana ve ek teminatlar içerir. Ana teminatların ortak özelliği yangın teminatı olup diğer detaylar seçilen sigorta firmasına göre farklılık gösterir. İlave edilecek ek teminatlar ile daha fazla riske karşı tedbirli hale gelebilirsiniz. E-sigortam üzerinden sigortanızı yapmak istediğinizde bu teminatlarla alakalı daha geniş kapsamlı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Ek teminatlar içerisinde kar ağırlığı, fırtına, su baskını, ferdi kaza, cam kırılması, duman, araç çarpması, deprem, alternatif ikametgah değişikliği, enkaz kaldırma gibi durumları görebilirsiniz. Bunların dışında kalan ihtilal, savaş, ayaklanma, iç savaş, nükleer atık ve bu sebeple görülen radyasyon sigorta kapsamına dahil edilmez.

Konut Sigortası Fiyatları Nedir?

Güncel konut sigortası fiyatları belirlenirken size özel en uygun teklifi almak için e-sigortam üzerinden talepte bulunabilirsiniz. Bunun için teklif sayfasına girdiğinizde sigortalı bilgileri, konut adres bilgileri, konut bilgileri, detay ve kayıt aşamalarındaki ilgili alanları doldurmalısınız. Talebiniz üzerine size en kısa süre içerisinde geri dönüş yapılır. Eğer sigortalı olduğunuz süre boyunca herhangi bir hasar durumu söz konusu olmazsa ertesi yıl konut sigortası fiyatları daha ekonomik olacaktır.

------------------------------------

NOT : Bu bir tanıtım yazısıdır.