Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

İcra Avukatı Nasıl Bulunur, Ücreti Ne Kadar?

İstanbul’da butik bir hukuk bürosu olarak Avukat Murat Atım ve Avukat Aysın Atım tarafından kurulan ve yaklaşık 50 yıldır hem yerli hem yabancı gerçek kişi ve kuruluşlara hizmet veren WiklundKurucuk, alanında uzman İcra Avukat ekibi ile ihtiyaç duyduğunuzda yanınızda oluyor. İcra işlemlerinde avukat desteğine gereksinim duyduğunuzda ya da icra hukuku kapsamında yer alan ve icra avukatına sormak istediğiniz konular olduğunda WiklundKurucuk Hukuk Bürosu ile iletişime geçebilirsiniz. WiklundKurucuk bünyesinde bulunan deneyimli kadro, icra avukatı veya icra hukuku konusunda danışmanlık talep eden kişilerin ilamlı veya ilamsız icra takiplerinin yapılması, bu kapsamda verilen mahkeme kararların incelenmesi, mahkeme kararlarına itiraz edilmesi, haciz ya da icra durumlarında haksız koşulların ortadan kaldırılması gibi işlemlerde size destek oluyor.

İcra Hukuku Kapsamında Yer Alan İşlemler

Alacaklıların, borçlarını ödeyemeyen ve yükümlülüklerini yerine getiremeyen kişilerden devlet yardımı ile alacaklarını tahsil etmesi durumu icra ve iflas hukuku kapsamında yer alıyor. Burada borçluların devletin zor kullanma gücü ile borcunu ödemeye ya da yükümlülüklerini yerine getirmeye zorlanması cebr-icra olarak adlandırılıyor. Bu kapsamda alacaklının alacağına kavuşması için devletin farklı mercilerinin çeşitli yaptırımlar uygulamasına ise genel olarak icra takibi deniliyor. İcra müdürlüğü nezdinde yer alan icra daireleri ise icra takibi sürecindeki merciler arasında yer alıyor. İcra daireleri temel olarak borçlunun borcuna karşılık hak ve mallarının haczedilmesini ve gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra bu hak ve malların satılarak paraya çevrilmesini ve alacağın tahsilini sağlayan birimler oluyor.


Bu aşamada icra avukatları da alacaklıya borçlunun mallarının haczedilmesinde ve satılmasında aracılık ediyor. Diğer taraftan icra hukuku borçlu kişiye belirli koşulların varlığı halinde ve kanunda belirlenen durumlarda icra takibine itiraz seçeneği sunuyor. Borçlu belirli koşulların varlığı halinde itiraz süresi içerisinde icra takibine itiraz edebiliyor. Böylece borçlunun da hak kaybına uğramaması sağlanmış oluyor. Bu bağlamda WiklundkKurucuk icra hukuku avukatı kadrosu, bilgilendirme ya da doğrudan hizmet yolu ile her türlü hak kaybının ve mağduriyetin önlenmesine özen gösteriyor.

İcra Avukatı Ücretleri

İcra davasında avukat ücreti alacaklının takip tutarına göre değişiklik gösteriyor. Dolayısıyla icra avukatı ücreti için belirleyici takip miktarı oluyor. Siz de icra avukatı arayışında iseniz ya da icra hukuku alanında danışmanlık hizmeti almak istiyorsanız WiklundKurucuk Hukuk Bürosu’nun deneyimli ekibi ile tanışabilirsiniz. WiklundKurucuk, alacaklı ya da borçlu sıfatı ile dahil olduğunuz icra davalarında ya da çeşitli icra işlemlerinde profesyonel destek sunuyor.

*****

NOT : Bu bir tanıtım yazısıdır.