Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Göbek - Karın Korsesi Nedir, Ne İşe Yarar

Göbek - Karın Korsesi Nedir, Ne İşe Yarar

Korse, daha çok kadınların zayıf gözükmek için bölgesel olarak kullandıkları esnek kıyafetler olarak bilinmektedir. Korse, sert bir malzemeden üretilen ve vücudu ince gösteren bir aparattır. Bedensel ağrılar ve duruş bozuklukları için de korse kullanımları mevcuttur. Boyun ya da bel gibi bölgelerde ağrıların oluşmasıyla kişilerin korse kullanımı artmaktadır.
Genellikle fazlalıkların saklanması için kullanıldığı düşünülen korseler, oldukça eski zamanlardan beri kadınlar tarafından cazibe unsuru olarak tercih edilmiştir. Genellikle ünlüler tarafından dikkat çekici bir hale gelen korseler, alımlı kadınların vazgeçilmez aksesuarıdır. Üstelik korseler yalnızca kiloyu saklamak için değil, giyilen bir elbisenin kusursuz görünmesi için de gerekli olabilmektedir. Elbette doğru seçimler yapılması son derece önemlidir.
Bolca çeşidi bulunan korseler, güzellik amaçlı kullanıldığı kadar sağlık için de tercih edilmektedir. Kamburluk, boyun, skolyoz, dik durma, çelik, lomber, lumbosakral gibi isimlerle anılan korse türleri, sağlık amacıyla kullanılmaktadır. Ciddi sağlık sorunlarının tedavi aşamasında da mutlaka bir korseye başvurulmaktadır. Dolayısıyla yalnızca güzellik için değil çeşitli duruş bozuklukları için de korse tercih edildiğini bilmelisiniz.

Göbek saklama korsesi, vücudun orta bölümünü, özellikle göbek ve bel bölgesini inceltmek ve şekillendirmek için tasarlanmış giysilerdir. Genellikle, herhangi bir çıkıntıyı düzeltmeye ve modern bir siluet oluşturmaya yardımcı olur.
Karın germe operasyonu geçiren hastalara şişliği azaltmak ve hasta konforunu artırmak için karın germe korsesi giymeleri tavsiye edilir.

Göbek Toparlayıcı Korse
Göbek toparlayıcı korseler buradaki fazlalıkların gizlenmesine yardımcı olur ve aynı zamanda incelme sağlayarak normalde daha zayıf gözükmeyi sağlar. Göbekteki sarkmaları önlemek ve gidermek için göbek toparlayıcı korse kullanımı, göbek, bel ve basen bölgelerinin toparlanmasına destek olarak yaklaşık olarak 1-2 beden incelme sağlamaktadır. Göbek bölgesinde fazla kilosu olanlar, doğum yapmış olanlar ve daha pek çok kişi bu korseler sayesinde toparlanma ve sıkılaşma sağlayabilmektedir.

Göbek Saklayan Korse Nasıl Kullanılır?
Eğer karın bölgenizdeki fazlalıklardan kurtulmak istiyorsanız, kıyafetlerinizin altına korse giyerek bunu gerçekleştirebilirsiniz. Göbek saklayan ve daha zayıf gözükmeyi sağlayan bu korse modelleri kıyafetlerin altından belli olmayacak şekilde üretilmektedir. Giydiğiniz zaman vücudunuzla bütünlük meydana getirir ve anında incelme sağlar. Kıyafetinizle uygun bir renk tercihi yaptığınızda herhangi bir şekilde belli olmaz.

Hamilelikte Korse Kullanmak Doğru Mu?
Tavsiye edilmemektedir. Hamileliği gizlemek için korse kullanımı ise son derece sakıncalı olacağından asla başvurulmaması gereken bir yöntemdir. Bebeğin anne karnındaki gelişimi açısından annenin sıkı ve göbeği rahatsız edici giysilerden uzak durmasında fayda var. Sakıncalı bir durum söz konusu olursa, karnın iyice büyümesi, anne adayında aşırı bel ağrısı, karın duvarı yetersizliği ve hatta buna bağlı olarak nadiren de olsa düşük tehlikesi yaratabilir. Bu gibi durumlarda doktorlar özel olarak dikilen hamile korselerini önerebilirler. Özellikle 4. aydan sonra rahat ve bol kıyafet tercihi, annenin konforu kadar bebeğin ve organlarının rahatı için önemlidir.

Doğum Sonrası Korse Kullanmak Doğru Mu?
Doğum sonrası korse kullanımı için en doğru kararı kadın hastalıkları ve doğum uzmanınız verecektir. Her kadın doğum hekimi korse önermez, her birinin doğum sonrası korse kullanımıyla ilgili farklı görüşleri vardır. Çünkü nasıl her gebelik kendine özelse, doğum sonrası lohusalık süreci ve annenin bedeninin toparlanması da her anneye göre farklılıklar gösterir. Eğer hekim korseyi öneriyor ise hangi model olacağı ve ne kadar süre kullanılacağı da hekimin önerileri dikkate alınarak uygulanmalıdır. Önerilerin dışına çıkmak, bilinçsizce uzun süreli kullanmak anne de farklı sorunlara neden olabileceği için mutlaka hekimin bilgisi ile hareket edilmesi gerekmektedir. Doğum sonrası sadece korse kullanımı anne için yeterli değildir. Doğum sonrası korse kullanımının yanı sıra kasları güçlendirmek ve kısa sürede vücudu sağlıklı bir şeklide toparlayabilmek için uygun egzersizler yapılmalı, vitamin, mineral ve proteinden zengin bir beslenme programı ile sağlıklı bir emzirme süreci geçirilmelidir.

Zayıflama Korsesi Var mıdır
Zayıflama Korsesi diye bir korse olmadığı gibi korse asla zayıflatmaz

Bel Fıtığı İçin Korse
Bel fıtığı için korse seçimi son derece önemli bir konudur. Ameliyat öncesinde ve sonrasında kullanılan bu korseler, hastanın hayatını kolaylaştıran ürünler arasında yer almaktadır. Ameliyat öncesi ağrılı durumları azaltmak için kullanılırken, ameliyat sonrası ise bölgenin korunması ve rahat iyileşmesi için kullanılır.
Ayrıca disk lezyonları diğer bel sorunlarında da korse sık kullanılan bir destek ürünüdür. Bel fıtığı için korse seçimini, doktorunuz ile birlikte yapmalısınız.

Korse Zayıflatır Mı?
Korsenin zayıflama üzerinde herhangi bir etkisi yoktur. Korse yağ yatırmaz, kilo verdirmez. Korsenin daha kıvrımlı bir görünüme sokması sadece bir illüzyondur ve sık kullanılması sağlığa zararlıdır. Korseler yağ ya da kas yakmazlar. Sadece kilolarınızı yeni bir şekle sokarlar ve yanlış kullanım kalıcı sağlık sorunlarına bile neden olabilir. Korse kullanacaksanız sadece kısa bir süre için kullanın ve doktorunuza olası yan etkileri konusunda danışın.

Korse seçerken nelere dikkat edilmelidir
Korse çeşitleri arasında, en çok tercih edilen nefes alabilen ve terletme yapmayan ürünlerdir. Uzun saatler boyunca takılan korselerin, terleten malzemelerden seçilmesi sizi çok zor bir duruma sokabilir. Bunun için seçim yaparken, malzemenin cinsine dikkat etmelisiniz. Hava alabilen pamuklu kumaşlar en güzel sonuçları almanızı sağlar.
Korse seçerken dikkat etmeniz gereken başka bir konu ise, korselerde bulunan desteklerdir. Bu destekler sorunlu bölgeye destek sağlar ve ağrıların hafiflemesine yardımcı olur. Destek sağladığı bölgeye binen yükü azaltır. Yük binmeyen noktalarda ise ağrılar hafifler ve hastalar da rahat bir nefes alır. Korse seçimi ve kullanımı sağladığı bu faydalar nedeni ile çok önemli bir konu haline gelmiştir.

Korselerde Beden Seçimi
Korse seçimi konusunun en önemli noktalarından biri, doğru bedende ürün seçmektir. Korse seçiminde, 1 beden küçük alınmalı şeklinde yanlış bir düşünce var birçoğumuzda. Aksine tam bedeninizi almanız oldukça önemli rahat etmeniz için. Çünkü, korseler zaten özelliğini ortaya çıkaracak, toparlayacak şekilde üretiliyor. Yani sizin 42 beden bir kumaş pantolonunuz ölçülerinde zaten üretilmiyor.Doğru bedende seçilen ürün ile korseden en yüksek verim sağlanır. Küçük ya da büyük seçilen ürün, doğru destekleme sağlayamaz. Bu nedenle ağrıların azalmasına ve iyileşmenin hızlanmasına doğru etki edemez. Olduğunuzdan çok daha küçük bir korse giydiğiniz takdirde, nefes almakta ve hareket etmekte sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bilinmesi gereken diğer bir önemli konu ise korse kullanım süresidir. Hiçbir zaman bir korse ile tüm gün geçirmeyin. En fazla 4 saat kullandığınız korseyi muhakkak çıkarmalı ve vücudunuzun rahatlamasını sağlamalısınız.

Korse Seçerken Beden Ölçüsü Nasıl Belirlenir?
Vücudunuzu mükemmel şekillendirecek korseyi seçebilmeniz için beden ölçünüzü çok iyi almanız gerekiyor. Bu nedenle mezurayı doğru noktalardan geçirerek ölçüm yapmalısınız. Örneğin bel ölçünüzü alırken, belinizin en ince noktasını referans almalısınız. Bu da takribi olarak göbek deliğinin 2 cm kadar üzerinden ölçüm yapmanız gerektiği anlamına geliyor. Kalça ve bacak ölçümünde ise belin tam tersi olacak şekilde, mezurayı en geniş kısma sarmalısınız.

Korse Giymenin Faydaları Nelerdir?
  • Bel ağrısını gidericidir.
  • Fıtık problemlerinde ağrıyı azaltır.
  • Vücudun istenilen görüntüde şekilli görülmesine olanak verir.
  • Bedensel açıdan vücudun daha dik durabilmesine olanak tanır.
Korsenin Giymenin Zararları Nelerdir?
Uzun süre kullanılan korseler, bir süre sonra ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirmiştir. Önce kaburgaların şekil bozukluğu göstermesi, ardından da iç organların olması gereken düzenlerini kaybetmeleri ile karşılaşılmıştır.
Terlemeyi ve vücudun nefes almasını engelleyen sentetik materyalden yapılmış olan korseleri kesinlikle kullanmak yasaktır. Çünkü, çok sıkı ve düzenli korse giymek başta kan dolaşımı olmak üzere, iç organlar ve iskelet sistemine ciddi zarar verebilir. Göbek bölgesi, aslında vücudumuzun kalbi gibidir. Böbrekler, bağırsaklar, mide, pankreas, karaciğer gibi tüm kıymetli organlarımız göbek bölgesinde yer alır. Aşırı sıkı korselerle bu bölgeye baskı uygulamak, organlarımıza zarar verir. Uzun süreli kullanım ile beraber ilgili bölgede mantar oluşumuna sebep olabilir. Bunların dışında;
  • Kan dolaşımını yavaşlatır.
  • Bağırsaklara zarar vererek kabızlığa sebep olabilir.
  • Uzun süre kullanıldığı vakit pişik problemi ile karşı karşıya bırakabilir.
  • Korseyi tüm gün değil günde 3-4 saat korse giymek gereklidir.
Bu ve benzeri zararlarına karşı mutlaka uzun süre korse kullanmaktan kaçınılmalıdır. Yararlı kısımları olması ile beraber bu şekilde zararlı yönlerini de unutmamak gerekir.
Birçok kişi korse kullanmaya tek başına karar verse de, sağlığı ilgilendiren bir konu olarak, korse kullanmadan önce doktora mutlaka danışılması gerekmektedir