Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

SGK Soyadı Değişikliği Bildirimi Nasıl Yapılır

SGK soyadı değişikliği
SGK kimlik bilgilerini her ne kadar Kimlik Paylaşım Sistemi üzerinden alsa da, yazılı olarak müracaat etmenizde fayda olacağını söyleyerek SGK'da soyadı değişiminin nasıl olacağını aktarmaya çalışacağız.
Sigortalı çalışanların soyadını değiştirmek için işyeri bildirgesi üzerinden bunu yapabilirler.
Sigortalı olmayıp, evlenip soyadını değiştirenlerin soyadı güncellemesi için kimlikle SGK’ya başvuru yaparak sağlık aktivasyon sisteminde güncelleme yapılması yeterli olur.
Sigortalı soyadı değişikliği ekranı
Sigortalının soyadının değişmesi durumunda bildirge gönderilirken sistem üzerinden güncelleme yapmak gerekir. Soyadı değişen sigortalının soyadı güncellemesini İşe Giriş-İşten çıkış uygulamasından yapılır.
Sgk soyadı güncelleme ekranına ulaşmak için tıklayınız
Nüfusta kayıtlı adınız değişirse ya da değişmemiş olmasına rağmen Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminde yanlış isimle tesciliniz çıkıyorsa bunu bir dilekçe ile bildirerek değiştirebilirsiniz.
Evli / Dul veya Boşanmış Kadınların Soyadı Değişikliği Başvurusu yapması için tıklayınız
Bu arada E-Devlet'ten yapılan uyarıda "SGK Bilgilerimde Hata Var, Ne Yapmalıyım?
e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan hizmetler Kamu kurumlarının katılımı ve işbirliği ile verilmekte olup, hizmete ilişkin veriler ilgili kurumda bulunan verilerdir. e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan 4A (SSK), 4B (Bağkur), 4C (Emekli Sandığı) SGK bilgileri, Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtları kapsamında sunulmaktadır ve SGK bilgilerinize ilişkin herhangi bir güncelleme, değişiklik vb. e-Devlet Kapısı üzerinden yapılamamaktadır. SGK kayıtlarınızdaki hata için ilgili Sigorta Müdürlüğü ile irtibat kurabilirsiniz." denildiği de dikkate alınmalıdır. Buna göre, kimlik bilgilerinizin kurumlarda düzeltilmesi için mutlak surette kuruma bizzat dilekçe ile müracaat ederek düzeltme işlemi yapnaız en uygun bir hareket olacaktır.