Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılması nedeni ile boşanma dilekçesi örneği


Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılması nedeni ile boşanmaya karar verilmesine ilişkin talebi dileçesi örneği

.....................
SAYIN HAKİMLİĞİNE


DAVACI :.......

VEKİLİ :..............

DAVALI :............

KONU : Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılması nedeni ile boşanmaya karar verilmesine ilişkin talebimizdir.

AÇIKLAMALAR :

1-Müvekkilem ....... ile davalı ....... bundan ....... ay önce evlenmişlerdir. Tarafların müşterek çocukları yoktur.

2-Davalı eş ile müvekkilim evlendikleri günden beri davalının annesiyle beraber oturmaktadır. Tarafların bu evliliği daha ilk günlerden itibaren müvekkilim için çekilmez bir hal almıştır. Çünkü davalının annesiyle beraber oturmaları birçok olumsuzluklara tahammül edilemeyecek derecede neden olmuştur.

3-Evlilik birliğinde önemli olan tarafların hoşgörü çerçevesinde birlikteliklerini sürdürerek sorunlarını çözmek ve hayatı paylaşmak olmalıdır. Ancak müvekkilimin aile yaşantısı davalının annesiyle birlikte yaşamalarından kaynaklanan olumsuzluklara yol açmış. Davalı eş kendi iradesiyle karar alamayarak hareket edemeyerek annesinin etkisinde kalıp müvekkilimin evlilik birliğine olan güvenini yitirmesine neden olmuştur.

4-Davalı eş şu anda işsizdir Ayrıca henüz askerliğini de yapmamıştır. Bunun yanı sıra bekar bir erkek gibi davranmakta hiçbir sorumluluğunu yerine getirmeyerek müvekkilimi depresyona sokmaktadır ve onun daima mutsuz ve güvensiz yaşamasına neden olmaktadır. Geçen zaman müvekkilim ile davalının ayrı dünyanın insanları olduğunu göstermektedir.

YASAL NEDENLER : MK.HUMK Sair mevzuat.

KANITLAR : Nüfus Kayıtları ve sair hukuksal kanıtlar.

CEVAP SÜRESİ : 10 Gündür

İSTEM SONUCU :

Yukarıda açıklanan nedenlerle artık müvekkilim için hiç bir anlam ifade etmeyen, müvekkilimin evlilik birliğinden olan beklentilerini sona erdiren evliliğin sona erdirilerek tarafların boşanmasına, yargılama giderlerinin karşı tarafa yükletilmesine, 1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 4667 Sayılı Kanunla değişik 164/son fıkrası uyarınca karşı taraf vekalet ücretinin Avukat olarak adımıza hükmedilmesine karar verilmesini talep ederiz.


DAVACI VEKİLİ