Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Özel Okulda Öğretmen Olmak Ya da Olmamak

Geçtiğimiz günlerde bir öğretmenden mektup aldık. Mektupta, özel bir okulda öğretmenlik yapmak üzere sözleşme imzaladığını söyleyen öğretmenimiz sözleşmenin 11 ay üzerinden yapıldığını , bunun kendisine ne kadar faydalı olacağını sordu.

Özel okul yöneticileri, öğretmen olarak çalıştıracağı kişiye ihbar ve kıdem tazminatı vermemek için sözleşme hazırlamış. Belirli süreli iş sözleşmesi bitince öğretmenimiz süre sonunda çantasını alıp gidecek, herhangi bir hakkı olmayacak. Bununla birlikte bir yıl çalışmadığı için de kıdem tazminatı dahi alamayacak. Yarının yöneticilerini hazırlamaya çalışan okullarda hile olursa toplum da hileye alışık binlerce insan olacaktır. Bir okul idaresi eğitim ve öğretim üzerine görevlendirdiği öğretmenine hile kuruyor. O öğretmen güvencesiz çalışma şartlarını geçim sıkıntısı ile kabul ediyor. Bu hileye göz yumuyor. Bununla birlikte, okul idaresi hileyle aldığı öğretmeninin maaşını bile eksik ya da geç ödeyerek hilesine hile katıyor. SGK'sını asgari ücretten ödüyor.
Özel okullarda öğretmenlik yapan yüzlerce eğitimci dert içinde..
Uzun zamandır yazmak istediğim bir konuydu özel okulların öğretmen alımında hile ve desise olduğunu, özel okullarda öğretmenlerin öğrencilerden daha değersiz olduğunu öğreniyoruz. Ve öğretmenlerimizi nasıl bir kaosun içine gireceklerini veya olduklarını dile getirmeye çalışıyoruz.
Öğrenci ve velileri müşteri, eğitimi riski olmayan rant sektörü gören özel okullarda son yıllarda kayıt fiyatlarında fahiş artış yaşanırken bu okullarda çalışan öğretmenlerin çalışma koşulları ağırlaşıyor, ücretleri ise istisnalar dışında asgari ücret seviyesinden yukarıya çıkmıyor. Hatta, yeni başlayanlara bu ücretin altı ücretler hak ediş olarak ödeniyor. Belirli süreli sözleşmelerle güvencesiz çalıştırılmaları bir yana, ek ders yaptırılarak, eğitim-öğretim yılı hazırlıkları kapsamında fazla mesaiye bırakılmaları angarya işlerde çalıştırıldıkları halde, fazla çalışma ücretlerinin bile eksik ödendiğini, gelmediği günlerin ücretlerinin acımasızca kesildiğini duyuyoruz. 
Bunların dışında sadece bir kaç saat çalışan, saat başı ücret alan öğretmenler var ki, yol paralarını bile karşılamayacak şekilde ücret alıyor. Bu durumda çalışanlar, saat başı çalışan MEB'in ücretleri öğretmenleri gibi garip guraba kalmaktadır. MEB'de çalışan ücretli öğretmenlerden tek farkları bir çoğunun SGK'sı bile yok. Ve tabi, öğretmenimizin geçim sıkıntısı, hayat mücadelesi, aileye katkısı "bunca yıl bunun için mi okudum" sorusuna cevap aramaya yöneltiyor.
Çiçeği burnunda öğretmene , bekar olanlara farklı, evli ve kıdemli olanlara farklı davranarak herhangi bir ücret pazarlığında mukayeseye giden, karşısındakinin neyle nasıl geçineceğinin hesabını yaparak ücret üzerinde pazarlıklar yapılan okulların bir çoğunda gününde ödenmeyen maaşlar, hatta para yok denilerek parasız kapının önüne rahatça konulan öğretmenler hayata ne kadar anlamlı bakar, yetiştirecekleri öğrencilere hangi kalitede eğitim verir bu sorgulanmıyor. 
Bunun yanında işe girerken alınan boş kağıda imza, boş senede imza ve sonu cezai müeyyideye gidecek sözleşmelere attırılan imzalarla eli kolu bağlı olan özel okul öğretmenleri ne kadar çığlık atsa da duyan yok. 
MEB bünyesinde çalışmadıkları için toplu taşım başta olmak üzere pek çok yerde öğretmenlerin yararlandığı haklardan dahi yararlanamayan özel okul öğretmenleri gelecek kaygısı ile çaresiz olarak başka sektörlere yönlenmek zorunda kalıyor. Ve öğretmenlik hayalleri cebine üç beş kuruş daha girsin diye özel ders hane açan eğitim öğretim görmemişlerin yüzünden hayallerini öldürüyor.
Çalıştığı süre içerisinde mobbinglere maruz kalan, öğrencinin başarısızlığı yüzünden horlanan , beceriksiz duruma düşürülen öğretmenler, özel okulda kayıtların yetersiz seviyede olması yüzünden paylanan öğretmenler, özel okul patronlarının kârlarına kâr katmasına katkı sağlarken ömürlerinden ömür gittiğinin bilinci ile sadece mecburen bu iş yapıyor.
Öz olarak, MEB ücretli öğretmenlik sistemini kaldırmalı, özel okul yönetmelikleri ve çalışma koşulları yasalarla yaptırımlarla elden geçirilip çalışma hayatına disiplin getirilmelidir. 

Not : Konu ile ilgili anlatacaklarınızı yorum bölümünden yazabilir ve kamuoyuna sesinizi duyurabilirsiniz.