Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Evlilik Gerçek Yönleri Nelerdir

Evlilik gerçekleri her zaman inkar ettiğimiz ve asla dikkat etmeye gönüllü olmadığımız şeylerdir ancak bunlar hepimizin bilmesi gereken bazı evlilik gerçekleridir.

Evlilik bir erkek ve bir kızın sahip olduğu en güzel ilişkidir. İlişki her ikisine de bağlıdır. Eğer ilişkilerini sorunsuz ve mantıklı bir şekilde yönetirlerse kimse onları parçalayamaz. Ancak günümüzde çoğu evliliğin çok kısa sürede boşanmayla sonuçlandığını sıklıkla görüyoruz. Farkına varamadığımız bazı evlilik gerçekleri vardır ve bu nedenle evlilik hayatında zorluklarla karşılaşabiliriz.
  • Mükemmel çift yok
    Aklımızda tutmamız gereken ilk şey, bu belirsiz dünyada hiç kimsenin mükemmel olmadığıdır. O halde mükemmel bir çifte sahip olmayı nasıl bekleyebilirsiniz? Ama evet, birisiyle evlendiğinizde, mükemmel olmayan başka biriyle ilişkinizi nasıl mükemmelleştireceğiniz tamamen size kalmış ve bu aslında evliliğin güzelliği ve saflığıdır.
  • Geçmişi var
    Hepimizin iyi ya da kötü, maceralı ya da sıkıcı geçmişleri vardır. Ancak partnerinizi geçmişine göre yargılıyorsanız, o zaman kesinlikle başınızı belaya sokuyorsunuz. Zaman insanları değiştirir. İlişkinizi güvende tutmak için geçmiş yerine şimdiye odaklanmalısınız.
  • Evlilikte zorluklar
    Zorluklar her yerdedir. Çalışmalarınızda , işinizde ve tüm yaşamınızda zorluklarla yüzleşmek zorundasınız . O halde evlilik hayatınızı nasıl bekleyebilirsiniz? Her gün yeni bir zorlukla karşılaşacaksınız, onunla güler yüzle yüzleşmelisiniz ve bu, evlilik hayatınızı kolaylaştırmanıza yardımcı olacaktır.
  • Parçalarla başarı
    Bir diğer önemli husus da evlilik hayatınızı başkalarıyla karşılaştırmamalısınız, siz diğerlerinden farklısınız, peki aynı şeyleri nasıl karşılaştırabilirsiniz? Evliliğinizin ilk aşamalarında başarıya ulaşmış olmanız mümkündür ve aynı zamanda evlilik yaşamınızda başarılı olmak için mücadele etmeniz de mümkündür.
  • Evlilik halat çekme gibidir
    Evet, evliliğinizde tam olarak dengeyi korumak için ikinizin de bedeninize göre en iyisini yapması gerekiyor. Bu tıpkı bir çekişme gibidir, her iki taraf da eşit şekilde mücadele eder, denge korunur ve kimse kaybetmez veya kazanmaz, bu bir ilişkideki en iyi şeydir, ikiniz de bir şeyler kaybetmediğinizde veya kazanmadığınızda ve sadece kendinizi neşelendirmek için daha yakın olmanız gerektiğinde .
  • Düzenli Bakım
    Her şeyin uygun ve düzenli bakıma ihtiyacı vardır. Dolayısıyla ilişkiler de düzenli bakım gerektirir. İkiniz de birbirinizle konuşmalısınız, rutininizi paylaşmalısınız, sorunlarınızı, sevinçlerinizi, üzüntülerinizi paylaşmalısınız.
  • İki ruhun yolculuğu
    Sadece sizin veya partnerinizin uzlaşması gerektiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Evlilik iki ruh arasında gerçekleşir, her ikiniz de birbirinize karşı eşit haklara ve görevlere sahipsiniz. Tıpkı motosikletin bir tekerleği çalışmıyorsa diğerinin de işe yaramaz olması gibi. Evlilik durumunda, yolculuğun sorunsuz geçmesi için her iki lastiğin de aynı konumda olması gerekir.
  • Büyüme fırsatı
    Yardımsever ve sevgi dolu bir partneriniz olursa, bu, hayatınızda daha fazla şeyi keşfetmeniz ve bundan keyif almanız için bir fırsat olacaktır. İlişkinizi güçlendirme fırsatını bulduğunuzda daha mutlu olacaksınız.
  • Evlilik bir inanç sınavıdır
    Güven, ilişkilerde veya evlilikte ana bileşendir. Partnerinize sadık olmalısınız. Erken evlilik hayatınızda zorluklarla karşılaşırsanız, o zaman sadık kalmanız için test zamanınızdır. Bu testi geçerseniz evlilik hayatınız beklentilerinizden daha mutlu olacaktır.
  • Sürekli yenilenmesi gereken sözleşme
    Evlilik, hayatı partnerinizle geçirme, hayattaki tüm mutlulukları ve zorlukları paylaşma temasıdır. Karşılaştığınız her duruma göre sözleşmenin sürekli yenilenmesi gerekir. Sevgi ve ilgi, ilişkinizi güvence altına almak veya sürdürmek için en iyi şeydir.
  • Şeytan seni bırakmayacak
    Şeytanın evliliklerden nefret ettiğini hepimiz biliyoruz. İnsanları, dini saptırmak için yanlış davranışlara teşvik eder. Yani evlendiğinde sadece partnerinden ayrılmanı istiyor. Bu nedenle, sevgi dolu partnerinizle hukuki dövüş ilişkinizi güvence altına almak için sürekli olarak Allah'a dua etmeniz gerekir.
Bunlar hep inkar ettiğimiz Evlilik Gerçekleridir ve artık onları kabul etmenin tam zamanıdır.