Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Evlat Edinmek İçin İzin Talepli Dilekçe

Kanunda aranan genel şartların varlığı halinde reşit olmuş kişilerin evlat edinmesi mümkündür. Evlat edinme, evlat edinenle evlatlık arasında soybağı kurulmasını sağlayan bir hukuki işlemdir. Evlatlık ilişkisinin kurulması ancak mahkeme tarafından verilecek izin ile mümkündür. Evlat edinmek için tamamlanması gereken son prosedür, evlat edinme davası açmaktır. Bu dava, Aile Mahkemelerinin görev alanı içerisindedir. Yetkili mahkeme ise, eşlerden birinin yerleşim yeri mahkemesi veya evlat edinecek kişinin ikametgah yeri mahkemesidir. Böyle bir talebi olan kişilerin dava açmak için mahkemeye dilekçe ile başvurması ya da bir avukattan yardım istemesi gerekir. 

Aşağıda "Evlat edilmeye izin talepli dilekçe örneği" mevcuttur


...............
SAYIN HAKİMLİĞİ'NE


DAVACI :.......

VEKİLİ :............

KARŞI TARAF

DAVALILAR :.......

KONU : Evlat edilmeye izin talebidir.

AÇIKLAMALAR :

1-Müvekkilimiz, 45 yaşında olup evlidir. Evliliğinden bu güne kadar çocuğu olmamıştır. Evlilik kayıtları ....... İli, ....... İlçesi, ....... Mahallesi, ....... Cilt No, ....... Sayfa No ve ....... Kütük Sıra Nodadır.

2-Müvekkilimiz 3 yaşındaki ....... i evlat edinmek istemektedir. Annesi ve babası trafik kazasında ölen ve kuzeninin yanında kalan küçüğün nüfus kaydı da ....... İli, ....... İlçesi, ....... Mahallesi, .......Cilt No, ....... Sayfa No ve .......Kütük Sıra Nodadır.

3-Müvekkilimiz yasanın aradığı evlat edinme koşullarının tamamına sahiptir. Ekonomik ve sosyal güvencelere sahiptir. Müvekkilimizin eşi de bu işleme muvafakat etmektedir. Müvekkilimiz ve eşi evlat edinmenin gerçekleşmesi halinde yıllar sonra özlemini çektikleri evlat sevgisine, küçük de aile sıcaklığına ve güvenceye kavuşacaktır.

4-Müvekkilimizin küçük ....... yi evlat edinmesine izin verilmesini istemekteyiz.

YASAL NEDENLER : MK,HUMK ve sair mevzuat.

KANITLAR : Nüfus kayıtları, muvafakat, diğer kanıtlar

İSTEM SONUCU :
Açıklanan nedenler ile yasal koşulları taşıyan müvekkilimizin küçük ....... yi evlat edinmesine izin verilmesine karar verilmesini talep ederiz.

DAVACI VEKİLİ

Derleme @bizdenoku