Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Bu Hesabın WhatsApp'ı Kullanmasına İzin Verilmiyor

WhatsApp'ın değiştirilmiş bir sürümünü veya üçüncü taraf WhatsApp istemci uygulamalarını kullanıyorsanız, muhtemelen 'Bu hesabın WhatsApp kullanmasına izin verilmez' hatasıyla karşılaşırsınız . Hatanın görünümü, hesabınızın yasaklandığı anlamına gelir.

Peki ya WhatsApp hesabınızı yasakladıktan sonra? WhatsApp hesaplarındaki yasağı kaldırmanın bir yolu var mı?
'Bu hesabın WhatsApp kullanmasına izin verilmiyor' konusunu detaylı olarak ele alacağız. 
Başlayalım.
Neden 'Bu Hesabın WhatsApp kullanmasına izin verilmiyor' hatası çıkıyor?
'Bu Hesabın WhatsApp'ı kullanmasına izin verilmiyor' mesajı genellikle hesabınız yasaklandığında görünür. Bu hatayı görürseniz, şanssızsınız ve hesabınız yasaklanmıştır.
Şimdi yasağın neden uygulandığına gelince, çeşitli sebepler var. 
WhatsApp, hesabınıza bir yasak uygulamadan önce birkaç ayrıntıyı dikkate alır.
WhatsApp'ta iki tür yasaklama vardır 
- Geçici ve Kalıcı. 
Geçici yasaklar sınırlı süreler için belirlenirken, kalıcı yasaklar ömür boyu geçerlidir ve kaldırılamaz.

WhatsApp Hesabı Neden Engeller?
WhatsApp'a göre, birkaç uygulama geçici veya kalıcı hesap yasaklarına yol açıyor. İşte WhatsApp'ın hesabı uyarı vermeden yasaklamasının temel nedenleri.
İstenmeyen Mesajlar: İstenmeyen Mesajlar veya Spam Mesajlar genellikle bir hesabın yasaklanmasının ana nedenidir. Herhangi bir kişi sizden kendisine mesaj göndermeyi bırakmanızı isterse, en iyisi o kişiyi adres defterinizden çıkarmak ve ona tekrar mesaj göndermekten kaçınmaktır.
Otomatik Mesajlar: Kişilerinize otomatik ve sürekli mesajlar göndermek için herhangi bir üçüncü taraf uygulaması kullanıyorsanız, kendinizi belaya davet ediyorsunuz. WhatsApp'ta otomatik veya toplu mesajlara izin verilmez ve hesabın yasaklanmasına neden olabilir.
Bilinmeyen kullanıcılara mesaj göndermek: Size ait olmayan bir kişi listesinin kullanılmasına WhatsApp'ta izin verilmez. Birçok kişi, hesabınızı mesajlaştığınız için şikayet ederse, hesabınızı yasaklayabilirsiniz.
Yasaklı İçeriğin Paylaşılması: Diğer tüm anlık mesajlaşma uygulamalarında olduğu gibi, WhatsApp da kullanıcıların yasaklanmış içeriği paylaşmasına izin vermez. Yasaklı içerik, dolandırıcılık bağlantılarını, yetişkinlere yönelik içeriği, nefret söylemlerinin kullanımını ve çevrimiçi olarak yasa dışı kabul edilen her şeyi içerir.
Virüs veya Kötü Amaçlı Dosyaların Paylaşılması: Kötü amaçlı dosyaların ek olarak paylaşılması da WhatsApp'ta yasaktır. WhatsApp, virüs veya kötü amaçlı içerik paylaştığınızı tespit ederse, hesabınız kalıcı olarak engellenebilir.
WhatsApp Modlarının Kullanımı: Birçok kullanıcının, WhatsApp Modlarıyla kullandıkları için WhatsApp hesapları zaten yasaklanmıştır. GBWhatsApp, WhatsApp+ vb. WhatsApp Modları size daha iyi özellikler sunar, ancak güvenlik ve gizlilik riskleri vardır. Modlanmış WhatsApp uygulamalarının kullanımı, kalıcı bir hesap yasağına yol açabilir.
Bunlar, WhatsApp Hesabı yasağına yol açan bazı önemli nedenlerdir. Hesabınızı kaybetmek istemiyorsanız, bu uygulamalardan kaçınmak en iyisidir.

Bu hesabın WhatsApp kullanmasına izin verilmiyor? Nasıl Düzeltilir 
Uygulamada 'Bu hesabın WhatsApp kullanmasına izin verilmez' ile karşılaştıysanız, hesabınız zaten yasaklanmıştır. Geçici olarak yasaklandıysa, geri alabilirsiniz.
Ancak, hesabınız kalıcı olarak yasaklandıysa, onu geri almanın bir yolu yoktur. Yasaklama kalıcıysa, yasaklanmış bir WhatsApp hesabını kurtarma şansı çok nadirdir. İşte yasaklı WhatsApp hesabını kurtarmak için deneyebileceğiniz en iyi birkaç şey .

WhatsApp Yasağınızı Kaldırın – Desteğe Ulaşın
WhatsApp yasağınızı hızlı bir şekilde kaldırmak istiyorsanız, WhatsApp Destek ekibiyle iletişime geçin ve onlardan hesabınızı incelemelerini isteyin.
Bu yöntem, yalnızca WhatsApp hesabınızı yanlışlıkla yasakladıysa etkili olacaktır. Yani WhatsApp hesabınızın yanlışlıkla banlandığını düşünüyorsanız bu yöntemi izleyebilirsiniz.
1. Mobil web tarayıcınızı açın ve WhatsApp Bize Ulaşın sayfasını ziyaret edin.
2. WhatsApp ile İletişime Geç ekranında, WhatsApp Messenger Desteği öğesini seçin .
WhatsApp Messenger Desteği
3. Şimdi WhatsApp ile bağlantılı telefon numaranız, e-posta adresi, cihaz ve mesaj gibi ayrıntıları girin .
ayrıntıları doldurun
4. Mesajda hesabınızın neden geri yüklenmesi gerektiğini açıklayın. Sorununuzu açıklayın ve Sonraki adıma tıklayın .
Sorununuzu açıklayın
Bu kadar! 
Bu, itirazınızı WhatsApp Destek Ekibine gönderir. 
Yasaklanmış WhatsApp hesabınızı inceleyecekler ve (varsa) engellemenizi kaldıracaklar.

WhatsApp Geçici Yasak Kurtarma
WhatsApp yasağını hızlı bir şekilde nasıl kaldırılacağını arayanlar, WhatsApp destek ekibine e-posta göndermelidir.
WhatsApp hesabınız geçici olarak engellendiyse, WhatsApp destek ekibine sorununuzu açıklayan bir e-posta gönderin.
E-posta iletisine mümkün olduğunca çok ayrıntı yazmanız yeterlidir. Bu, WhatsApp Destek ekibinin sorununuzu incelemesine yardımcı olacaktır. Ancak, WhatsApp'a e-posta göndermek yalnızca hesabınız yanlışlıkla yasaklanırsa çalışır.
Uygulamada izin verilmeyen herhangi bir şey yaptıysanız, WhatsApp yasağını kaldırma şansınız çok daha azdır.
WhatsApp E-posta Desteği: support@whatsapp.com

Twitter'dan Yardım Alın
WhatsApp ile bağlantı kurmanın başka bir yolu da Twitter'dır. WhatsApp Destek ekibinden herhangi bir e-posta yanıtı almıyorsanız bunu deneyebilirsiniz.
Tek yapmanız gereken Twitter'ı açıp WhatsApp'a sorununuzu açıklayan bir Tweet göndermek. Maruz kalma şansınızı artırmak için, arkadaşlarınızdan paylaştığınız tweet'i retweetlemelerini isteyebilirsiniz.
Bu, Tweetinizin fark edilmesine yardımcı olacak ve resmi WhatsApp Twitter tanıtıcısından yanıt alma şansınızı artıracaktır.
WhatsApp Twitter Kolu: https://twitter.com/whatsapp

Başka bir WhatsApp Hesabı oluşturun

Yeni WhatsApp Hesabı oluştur
WhatsApp hesabınız kalıcı olarak yasaklandıysa ve tüm girişimler boşa gittiyse, başka bir WhatsApp hesabı oluşturmanın tam zamanı .
İkincil telefon numaranız ile WhatsApp'a kaydolabilir ve izin verilmeyen şeyleri yapmaktan kaçınabilirsiniz. WhatsApp ayrıca yapabileceğiniz en iyi uygulamaların bir listesini de paylaştı. 
İşte onlar.
  • Bilinen kişilerle iletişim kurun.
  • Grup Kontrolleri Özelliklerini Kullanın.
  • WhatsApp'ın Modifiye Edilmiş Sürümlerini kullanmayın.
  • Otomatik ve Tekrarlayan Mesajlar göndermeyin.
  • Mesajları iletmeden önce iki kez düşünün.
  • İzin isteyin ve sınırlara saygı gösterin.
  • Yasa dışı kabul edilen içerikleri paylaşmayın.
WhatsApp hesabınızı hiç kaybetmek istemiyorsanız, bu uygulamaları takip etmeniz en iyisidir. Sorunlardan kaçınmak için WhatsApp'ı her zaman sorumlu bir şekilde kullanmalısınız.

Yani, 'Bu hesabın WhatsApp kullanmasına izin verilmiyor' hatasını düzeltmek için yapabileceğiniz birkaç şey bunlar. 
WhatsApp hesabınızın banını kaldırmak için paylaştığımız yöntemleri deneyebilirsiniz.

Kaynak : techviral.