Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Ankara Hacı Bayram Veli Müzesi Farklı Jenerasyon

Ankara Hacettepe Mahallesi Koyungözü Sokak'ta bulunan Hacı Bayram Veli Müzesinde, Hacı Bayram Veli'nin tasavvuf anlayışı, ekolü ve yaşam felsefesi ile, yaşadığı dönemdeki Ankara'nın hayranlık uyandıran kent tarihi ve ahilik kültürü ele alınıyor.
Ankara Etnografya Müzesi'nde yıllardır koruma altında bulunan Hacı Bayram Veli Koleksiyonu, ilk kez olması gereken yerde, kendi adıyla anılan müzede sergileniyor.
"Hacı Bayram Veli Müzesi", başkentin en önemli sembollerinden biri olan Hacı Bayram Veli'nin doğumundan vefatına kadar inşası için emek harcadığı Ankara ile ilişkisini gözler önüne seren bir müze… Müzede, etkileşim odaklı bilgilendirme ve sergileme tasarımları yer alıyor. Müze ayrıca, somut ve soyut kültür varlıklarının tematik olarak anlatıldığı, çağdaş müzecilik anlayışıyla dizayn edilen, ziyaretçilerin görsel ve deneysel uygulamalarla keyifli zaman geçireceği yenilikçi bir proje olarak fark oluşturuyor.  
Müzede; Hacı Bayram Veli'nin uzun külahı,  2 adet boyundan geçmeli yün hırka, 1 adet murakka hırka, 1 adet önü açık hırka, 1 adet keçe külah, 1 adet Bayrami tacı, 1 adet 7 terkli Eşrefi tacı, 1 adet Himmetiye terksiz tacı, 1 adet Hacı Bayram Veli Sancağı ve dönemin şairlerinin Hacı Bayram Veli üzerine yazdığı şiirlerin bulunduğu levhalar yer alıyor
Türk Tarih Kurumu, Ankara Altındağ Belediyesi ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi işbirliğiyle kurulan müze Hacı Bayram Veli hazretlerini sevenler için bulunmaz bir ziyaret yeri..
"Hacı Bayram Veli Müzesi" Türkçe, Arapça ve İngilizce hizmet veriyor. Mağaza, kafe, sergi ve seminer salonlarının ise ziyaretçilerin kültürel ve fizyolojik ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde dizayn edilmiştir.
Hacı Bayram Veli Türbesi haftanın her günü sabah 09.00 ile akşam 17.00 saatleri arası ziyarete açıktır. Giriş ise ücretsizdir.

Derleme @erolkaranet - Fotoğraflar : Altındağ Belediyesi