Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Toplu Taşımada Bebek Arabalarına Tepki Artıyor


Başta büyükşehirlerde olmak üzere otobüs ve minibüslere bebek arabalarını kapatmadan binenler yüzünden kavgalar giderek artmaya, buna paralel şikayetlerde yükselmeye başladı.
Bilhassa iş saatlerinde ve pik saatlerde bebek arabalarıyla toplu taşıma araçlarına binenler çocuk kucaklarında olsa da bebek arabasını kapatmadan binmek isteyince ortalık daha da karışmaktadır. Bununla birlikte fotoğrafta görüldüğü gibi bazı kadınların çocuk arabalarını sahanlıkta tutmaları gereken yerler yerine koltuk aralarında tutmaları da bir başka problemi ortaya çıkartmaktadır.
Bebek arabasını sahanlıkta ait olan yer yere koymak yerine bir yanda oturmak bir yanda da arabayı tutmak için koltuklara yönelen bazı kadınların yaptıkları yolcular ve şoförler açısından da sorun olmaktadır. 

İşte bir bebekli yolcu. Ortaya kadar hıncahınç dolu otobüsün ortasını kapatmış Arka tarafa geçişi engellediği gibi durumdan da rahatsız değil..


Fotoğrafta olduğu gibi orta bölümde bebek arabasıyla koltuğa oturarak arka tarafa geçişe ya da kapıdan inmek isteyenlere engel olan kadınların sayısı da artmaya başladı.
Bu durumun uygun olmaması yönünde şoförden ya da yolculardan tepki geldiğinde kadınlar kavga etmeye başlamaktadır.
Oysa toplu taşıma araç yönetmeliklerinde aracın kalabalık olduğu zamanlarda bebek arabalarının mutlaka kapatılması gerektiği vurgulanırken, gezmeye çıkan ailelerin en azından pik saatlerden önce toplu taşımayı kullanmaları ya da bebek arabası kullanmadan araçlara binmelerinin doğru olacağı savunuluyor.

@bizdenoku