Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Haşemalı Kadına Yasak Koyan Siteye Ceza


Türkiye İnsan Hakları Eşitlik Kurumu, ortak havuza tesettürlü mayo ile girilmesini yasaklayan site yönetimini suçlu buldu.
Ve kurum site yönetimine 25 bin TL idare para cezası verilmesini kararlaştırdı.Site havuzunda yüzdüğü sırada site yöneticisinin eşi tarafından havuzda tesettürlü mayo ile yüzmesinin yasak olduğunun söylendiğini ve zorla havuzdan çıkarıldığını belirtti.
Ailesinin site yöneticisi H. Ç. ile görüştüğünü ve yöneticinin 2010 yılında kat malikleri genel kurul kararı ile havuza tesettürlü mayo ile girilmesinin yasaklandığını söylediğini, Site yöneticisine anlık mesajlaşma uygulaması üzerinden bu yasağın hukuka aykırı olduğunu anlatmak amacıyla karar örnekleri gönderdiğini ancak yöneticinin kendisine cevap vermediğini belirterek din ve inanç temelinde ayrımcılığa maruz kaldığını iddia etti.
İtirazına rağmen site yönetiminin haşemayla havuza girilmesinin yasak olduğunu savunması üzerine E.Ş., din ve inanç temelinde ayrımcılık yasağının ihlal edildiği iddiasıyla TİHEK'e başvurdu.
Başvurucunun verdiği şikayet dilekçesini karara bağlayan Türkiye İnsan Hakları Eşitlik Kurulu, sitenin ortak havuzuna tesettürlü mayo ile girilmesini yasaklayan site yönetimini suçlu buldu.
Kurum bu yönde alınan bir kararın inanç özgürlüğüne aykırı olduğunu kaydetti.
Kurum, bu kararı alan yönetim hakkında ise 25 bin TL ceza hükmetti.

Kararın tam metni için Tıklayınız

@bizdenoku