Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Filistinin Taşında Toprağında Türk Kanı Var


Kan ve gözyaşının eksik olmadığı Filistin, Türklerin yönetiminde olduğu yıllarda her dinin huzur içinde yaşadığı topraklardı. 
Türklerin hakimiyeti altında bulunan Hristiyanlık, Yahudilik gibi din mensuplarının yanı sıra Müslümanlığın 'da insanlık tarihi boyunca hakimi olduğu topraklar son aylarda binlerce değil on binlerce değil yüzbinlerce insanın vahşice katledildiği topraklar haline geldi.
1917'den sonra entrikalarla, Yahudi toplumun bitmeyen kini ile adeta vahşet ülkesi haline gelen Filistin toprakları Müslümanlar için olmazsa olmazlardandır. 
Bugün, topraklarında sadece Osmanlı'nın zamanında 5 bini aşkın Türk askeri şehit olarak yatmaktadır. Osmanlı'nın askerleri can pahasına koruyup kolladığı Kudüs biz Türkler için de bu yönden önemlidir. Asıl önemi ise peygamber mekanı olan, yüzlerce peygamberin ebedi istirahatgahları olan bu topraklarda peygamber efendimiz, Arşı aleme yükselmiştir.
O toraklarda İslam'ın askerleri de vardı. Peygamberlerimizden Hz. Musa (as), Hz. Davud (as), Hz. Süleyman (as), Hz. Yusuf (as) ve niceleri bulunmaktadır.
Sayılarının beş bini aştığı Osmanlı askerlerinden yerleri tespit edilen en küçüğü 14 en büyüğü 52 yaşında olan, 3.886'sının da Filistin topraklarında yer alan Ramle, Beer Sheva, Gazze, Zeytindağı ve Zahle, Hint Harp Mezarlığı, Teberiyye , Tul Karem ve Şeria Vadisinde Eria'da yattığı bilinmektedir.