Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Cam Yasağını Dinleyen Yok..


Firmaların reklam yapma ihtiyacının arkasından başta belediyeler olmak üzere resmi kurumların da kendi araçları üzerine tanıtım içerikli kaplama yaptırmaları giderek artıyor. Araç dışlarına gerek ürün ve hizmet tanıtımı gerekse kurumsal tanıtımlar için yaptırılan kaplamaların özellikle toplu taşıma araçlarıyla seyahat edenlerin de göz sağlığını bozduğu iddia edildi.
Yolcuların dışarı bakmalarını sağlamak için ya da dışarıdan görünmesi gereken yolcuların görülmemesini sağlayan araç camlarının folyo ile kaplanması yasal olarak yasak olmasına rağmen araç sahipleri bu yasağı ihlal etmektedir. 
Bunun yanı sıra uzun süre camların yanında seyahat edenlerin, araçtan indikten sonra uzun süre gözlerinin önünde perde olduğunu hissettiren bir durum ortaya çıkması da şikayetlere neden olmaktadır. Bilhassa göz sağlığı bozuk olanların , göz kuruması rahatsızlığı olanların, uzağı göremeyenlerin dış yüzeyi folyo ile kaplı olan camlardan bakarken uzun süre göz ağrısı çektikleri de dile getirildi.

Yasak ama yine de araçların her yanını kapatıyorlar

Yasak Olmasına Rağmen Yapıştırıyorlar
İçişleri Bakanlığı'nın "Ticari Araçlarda Reklam Bulundurulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"in 9. Maddesine göre "Reklam bulundurulmasında ve takılmasında aşağıdaki esaslar uygulanır." başlığı altındaki b fıkrasında "Araçların ön ve yan camları reklam alanı olarak kullanılmaz. Araçların arka camlarına ise dışarıdan bakıldığı zaman içerisi, içerden bakıldığı zaman dışarısı görünecek şekilde reklam takılabilir." denilmesine rağmen özel ya da resmi kurum araçlarında bu yasağın dikkate alınmadığı da görülüyor.

Erol Kara - @erolkaranet / 2023

Yolcular, araçlardan göz bozukluğu ile iniyor