Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

15 Temmuzda Şehit Olmadan Önce Abdest Aldılar


15 Temmuz gecesi abdest alanların heykelleştirildiği anıt İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı önündeki süs havuzundadır.
İlk bakışta canlı insanmış gibi bir görüntü veren maketler görenlerin ilgisini çekiyor


İstanbul Büyükşehir Belediyesi önündeki süs havuzunda 15 Temmuz gecesi abdest alanların görüntüleri kamera kayıtlarına dayanılarak, aynı yerde canlandırıldı.


Özel cilt kontakt silikon malzeme ve fiberden yapılan saç ve sakallar için gerçek insan kılı kullanılan heykeller görenlerin "canlı mı maket mi bunlar" demesine neden oluyor
Peki kim bunlar..


Ölümü göze alarak darbeci hainlere karşı duran ve şehadete yürümeden önce belediye binasının önündeki süs havuzundan abdest alan vatandaşlar...
Bu kişiler, darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gecesi belediye binasını işgal eden hainler saklandıkları binadan vatan savunmasını yapan binlerce yiğidin üzerine kurşun yağdırırken, imanlarından başka teçhizatı olmayan ve ÖLMEKTEN DEĞİL ABDESTSİZ ÖLMEKTEN KORKAN YİĞİTLERDİR.


Sivil halka ölüm yağdıran darbecilerle İstanbul polisi arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı sıralarda, İBB'nin bahçesinde bulunan süs havuzunda 8 vatandaş görüntülere yansıyor. Darbe karşıtı vatandaşlar bir yandan havada uçuşan kurşunlardan korunmaya çalışıken, diğer yandan dualar eşliğinde abdest alıyor. Daha sonra havuzun başından ayrılan vatandaşlar, kurşunlara karşı dik duruş sergiliyor. FETÖ'cü askerlerin karargaha çevirdiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde toplanan vatandaşların, kurşunlara rağmen nasıl mücadele verdiği gözler önüne seriliyor.


@bizdenoku