Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Mezar Ziyaretine Gideceklere Rehber


Genelde bayramdan bayrama aklımıza gelen mezar yeri ziyaretlerine, nasip olursa bu bayramda yüzbinlerce insan sevdikleri için yollara düşecek. Ancak her seferinde mezarlıkların kalabalıklaşması ile zaman zaman mezar yerini bulamadıklarımız oluyor. Ya da uzak bir akrabamızın mezarlığı aklımıza geliyor, merak ediyor. Aramak istiyoruz. Belediyeler mezarlıklar müdürlüklerine bağlı olarak genelde her mezar yerine görevli bulundurmaktadır. Buradaki kayıtlardan öğrenme imkanı bulabilmekteyiz. Görevli yoksa o durumda her belediye kendi web sitelerinde mezarlık sorgulama sayfası yayınlamaktadır.

Mezar Sorgulama
Mezarlık Bilgi Sistemi ile vatandaşlar, Mezarlıktaki yakınlarını ziyarete gelenler, yeri unutulan veya yeri bilinmeyen mezarları, bu sistem sayesinde kolaylıkla bulabilirler.
Mezar sorgulaması, bilinen mevta bilgileri girilerek yapılır. Tüm bilgilerin girilmesi bazı belediyelerde zorunlu değildir, sistem girilen bilgilere uygun kayıtları sıralar.
Kriterlere uyan kayıt listesinden diğer bilgiler yardımıyla aranan mevtaya ait bilgilere ulaşılabilir.
Mevtanın kimlik bilgileri, ölüm nedeni ve tarihi, doktoru, yakını ve adresi gibi detaylı bilgilere ulaşılabilmektedir.

Size faydalı olacak illerin mezarlık sorgulama sayfalarını aşağıda bulabilirsiniz. Listede olmayanları da internet üzerinden belediyenizin web sitesinde bulabilirsiniz.

Vefat Edenler için Mezar Yeri Sorgulama 
@bizdenoku