Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Yetkili Servislerden Fatura Oyunu

Sürekli sorun çıkartan dayanıklı tüketim malları artık öyle eskisi gibi uzun yıllar dayanmıyor. Garanti süresinin iki yıl olarak sınırlandırıldığı bir çok beyaz eşya daha montaj aşamasında bile arıza vermeye, kısa bir kullanımdan sonra bozulmaya, yetkili servislerin müdahalesinde bile fiyasko ile sonuçlanmaktadır.
"Servis geldi yapamadan gitti", "servis geldi arıza devam ediyor" şikayetleri aldı başına gidiyor. Bazı ürünlerde de "müşteri hatası" denilerek garanti süresi döneminde bile vatandaşa masraf çıkartılarak haksız kazançlar yapılabilmektedir.
Yetkili yetkisiz servis adıyla hizmet veren tüm tamirciler piyasadaki denetimsizlikten faydalanarak, devletten vergi kaçırmaktan, tüketicilerden fahiş ücretler istemekten geri durmamaktadırlar.Artık ister beyaz eşya ister mobilya isterseniz mutfak malzemeleri her ne alırsanız alın kalitesizlik öne çıkarken ister yeni ürün alınsın ister tamir işlemi yapılsın fatura verme gibi bir işlemin yapılmadığı görülmektedir.
Bilhassa marka olmuş büyük üreticilerin yetkili servisleri vatandaşı adeta aptal yerine koyarak fatura yerine hizmet fişi adı altında belgeler vererek geçiştirmeye çalşıyor.. Her hizmet fişinin bir faturaya bağlanması gerekirken, vatandaşın fatura taleplerine firmalar adeta duvar olmaktadır.
"Fiş verdik ya.. Daha ne istiyorsun" sözleriyle susturulmaya çalışılan vatandaşlar çok zorlamadıkça faturaya sahip olamıyor. Bir çok insan da hizmet fişlerini fatura olarak aldıklarını söyleyerek doğru olanın ne olduğunu bilemediği için yetkili servislerin elemanlarının sözlerine inanmak zorunda kalıyor.
Vatandaşlar, Maliyenin sıkı denetim yaparak bilhassa tamircilerde verilen hizmet fişlerinin faturaya çevrilip çevrilmediğinin araştırılmasında ortaya çıkacak sonuçla nasıl vergi kaçırıldığını görebileceklerini söylüyorlar.
Bir Maliye çalışanı bu tür durumlarda "vatandaşların vergi ihbarı 189 Alo Maliye hattı aranarak yapılabileceği gibi Gelir İdaresi Başkanlıkları, Vergi Dairesi Başkanlıkları veya Defterdarlıklara yazılı başvuru suretiyle de yapılabilir. Keza e devlet (https://www.turkiye.gov.tr/gib-intvrg-ihb) üzerinden de bu ihbarlarının yapılabilmesi mümkündür. İhbarın değerlendirmeye alınabilmesi için TC kimlik ve adres bilgilerinin girilmesi gerekmektedir." diyerek ihbar edilmesi gerektiğini belirtiyor

@bizdenoku