Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Vücudunu Seven Pamuklu Çamaşır Tercih Eder

İç çamaşırlar...

Vücudumuzla en yakın teması yapabilen ancak bayanlarda kısmen diyebileceğimiz erkeklerin asla önemsemediği giysilerdir.
Genellikle dış elbiselerimize ütüsüne varanda kadar hassas davrandığımız dış giysilerimize özen gösterip, sık sık değiştirsek de iç çamaşırlarımız için bunu asla yapmıyoruz. Oysa tenimize değen hatta en mahrem yerlerimizi örten bu giysiler adeta üvey evlat gibi muamele görmektedir.
Gerçekten iç çamaşırlar o kadar önemsiz mi.
Bilhassa kadınların dikkat etmesi gereken bu ürünleri kullanırken adam sendecilik mi yapıyoruz. Yazımızda..

Pamuklu iç çamaşırları giymek
Kabul edelim, pamuklu iç çamaşırı çok seksi bir seçenek sayılmaz. Ama emin olun, en sağlıklısı.
Kaşıntı, koku ve akıntı semptomlarını içeren birçok vajinal enfeksiyon, sadece pamuklu iç çamaşırı giyerek ortadan kaldırılabilir. Pamuk vajinanın aşırı nemden korunmasına yardımcı olur ve alanın nefes almasını sağlar. Bunun yanı sıra ipek ve sentetik kumaşlar, cildinizin nefes almasına izin vermediği için bakteri enfeksiyonu riskini arttırıyor. Eğer her şeye rağmen sentetik bir çamaşır giymeniz gerekiyorsa, en azından ağ kısmının pamuklu olmasına özen göstermeye çalışın. Pamuklu olmayan çamaşır kullanımını ise sadece özel zamanlarla sınırlayın.Pamuklu iç çamaşırının faydası, onu giyen birçok kadın için konforlu ve sağlıklı bir seçimdir.
Vajinal kaşıntı, pamuk olmayan çamaşırları giymenin başka bir rahatsız edici işaretidir. Lateks veya polyesterden yapılan giysiler, vajina içindeki mayanın büyümesini teşvik eder ve bunu yaparken de bir maya enfeksiyonu oluşturur. Sıcaklık ve nem ayrıca vajina içindeki mayanın aşırı büyümesine de katkıda bulunur. % 100 pamuklu iç çamaşırı giymek vajinanızın havalandırılmasına ve maya üretimini ortadan kaldırmasına yardımcı olur. Sentetik malzemelerden yapılmış iç giyim ürünleri nemi ve sıcaklığı hapsederek mayanın gelişmesi için mükemmel bir ortam sağlar. Pamuklu iç çamaşırı modellerini yaz boyunca veya yüksek nemli ortamlarda giymek özellikle önemlidir. 
Mikrofiber iç çamaşırları, naylon içeren kumaşlar ya da fabrikasyon diğer dokular cildiniz için sağlıklı değildir. Unutmayın İç giyim ürünleri, doğal pamuklu veya lifli kumaşlardan imal edilmelidir. 
Yumuşak kumaşlar, yıkamaya dayanıklı olmalı ve zaman içinde yumuşaklığını kaybetmemelidir. Yıkama sonrası sararma olmamalıdır. Baskı etiket kullanılmalı, böylece etiket bedeni tahriş etmemeli, rahatsızlık vermemelidir. 

İç çamaşırları dar mı geniş mi olmalı
İkisi de değil... Sıkı bir iç çamaşırı giymek de, bol iç çamaşırı giymekte asla size fayda sağlamaz. Vücudunuzun herhangi bir bölgesine sıkı giysiler giymek, sürtünme ve tahrişe neden olabilir; Bir parça hava dolaşımına imkân tanımayan bir iç çamaşırı, bakteri enfeksiyonlarına yol açan nem sıkışmasına neden olabilir. Bu nedenle iç çamaşırı konusunda ne çok büyük ne de çok küçük bedenler kullanmamaya özen göstermek gerekir. İç çamaşırlarınız ister dantelli, ister düz olsun dikkat etmeniz gereken ilk nokta, ağ kısmındaki vulva ile temas eden bölümün %100 pamuklu kumaştan yapılmış olmasıdır.

Renkli iç çamaşırı giymek
Çeşitli desen ve renklerde iç çamaşırı seçmek, çok eğlenceli olabilir. Ancak uzmanlar, bunun sağlığımız için oldukça tehlikeli olabileceğini söylüyor. Eğer hassas bir cildiniz varsa ve tekrarlayan vajinal enfeksiyonlara yatkınsanız, çamaşırlarda kullanılan kumaş boyası vajinanızın çevresindeki hassas cildi tahriş edebilir. Bu nedenle renksiz iç çamaşırları giymeye özen göstermek gerekiyor. Bununla birlikte önemli olan çamaşır üretiminde kullanılan malzemelre dikkat etmelisiniz. Sadece kumaşın ipliği değil şu faktörlerde çok önemlidir. 
Hammaddenin yanı sıra çamaşırların boyası, yıkama sonrası deterjan ve yumuşatıcı kalıntıları,
çamaşırda kullanılan elastik malzeme, yağlar, gresler, pestisitler ya da katran ile kirlenmiş tekstil,
vücut sıcaklığı ve dar giyim tarzıyla birleştiğinde allerji ve kıl dönmesine sebep olmaktadırlar. 

Erkeklerde İç Çamaşırı Sorunu
Dar iç çamaşırı giymek erkeklerde kadınlara kıyasla çok daha tehlikelidir. Dar iç çamaşırı giymek sıkı ve fit bir görüntü ortaya çıkarsa da sağlık açısından aynı etkileri gösterdiğini söylemek mümkün değildir. Sürekli  olarak dar külot giyen erkeklerde görülen en büyük problem kısırlıktır. Dar iç çamaşırları vücut sıcaklığını artırmaktadır. Üreme organının sıcaklığa maruz kalması sperm kalitesinin düşmesine neden olmaktadır. Ayrıca sperm üreten testislerin de zarar gördüğü bilinmektedir. Sürekli dar iç çamaşırı giyildiğinde sperm üreten testislerin zarar görmesi ile birlikte hücre yenilenmesi gerçekleşemez. Bu durum çocuk sahibi olmayı zorlaştırır, kısırlığa yol açabilir.
Dar iç çamaşırı giymek tıpkı kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de genital bölge sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Genital bölgenin hava almasını engelleyen bu tip iç çamaşırları terlemeyi artırarak sürekli nemli kalmasına neden olmaktadır. Nemlilik ise genital bölgedeki bakteri oluşumunu tetiklemektedir.
İç çamaşırı dar ve çok sıkıysa nem ile birlikte mantar enfeksiyonuna yol açabilmektedir. Genital bölge çevresinde görülen kasık mantarı hassasiyet ve kaşıntı ile kendini gösterirken çok rahatsız edicidir.

Yazın Hangi İç Çamaşırları 
Yaz aylarında terletmeyen iç çamaşırları tercih edilmelidir. Sıcaklığın da etkisi ile terleme artmakta ve hijyeni sağlamak zorlaşmaktadır. Kaliteli pamuklu ürünler kullanılmalıdır. Pamuklu iç giyim ürünleri hava geçişi sağlar ve aynı zamanda teri emerek hastalanmanızı engeller.  İç çamaşırlarındaki lastikler vücut ile temas etmemelidir. Yaz aylarında lastik yerinin deriye temas etmesi alerji ortaya çıkabilir. Deriye baskı uygulandığı için kaşıntı ve kızarıklığa da yol açabilir. 

Pamuklu Olduğu nasıl Anlaşılır
Pamuklu iç çamaşırını seçerken kumaşına dikkat etmek en önemlisidir. Elinize aldığınızda diğer kumaşlar gibi parlamadığını görmelisiniz. Pamuklu iç çamaşırları hava alabilmesi için hafif delikli ve gözenekli olur. Mat görünümlü pamuklu kumaştan yapılmış pamuklu erkek boxer, kadın külot, sütyen, erkek korse, erkek atlet, kadın atlet modelleri fazla esneme de yapmayacaktır. Esnek olmayan %100 pamuklu kumaşlar teri çekme özelliğine sahiptir.

İç Çamaşırı Yıkarken Dikkat
İç çamaşırlarını giyerken göstereceğiniz özeni onu yıkarken de göstermelisiniz. Bunun için İç çamaşırlarınızı mümkün olduğu kadar diğer kıyafetlerden ayrı yıkayın. Ailede ya da ev arkadaşlarınız arasında hasta biri varsa iç çamaşırınızı onlarla aynı makinede yıkamayın. Yıkamadan sonra, kurutma makineniz varsa orada en az 30 dakika kurutun. Kurutma makineniz yoksa, iç çamaşırlarınızı ayrı bir yere asın. Bilhassa güneş ışığı almasını sağlayın. Öyle sere serpe de kurutmayın. İç çamaşırlarınızı asarken tülbent gibi bir koruyucu kullanmayı asla unutmayın. Eğer bakteriyel bir enfeksiyonunuz varsa iç çamaşırlarınızı ayrı yerlerde tutun.

İç Çamaşırları Ütülemeli mi
İç çamaşırları iyice yıkamanın yanı sıra, ısıdan etkilenen bakterileri öldürmek için kasık bölgesi için iç çamaşırları ütülenmeli ve düzenli olarak böyle kullanılmalıdır. Tüm mikroplar ısıdan etkilenmez. Bununla birlikte, bilinen en yaygın mikroorganizmalar ısıya dayanıklı değildir. Kadınların hayatlarının bir noktasında karşılaştıkları mantarlar da ısı nedeniyle ölen bir tür mikroorganizma çeşididir. En azından genital bölgemize karşılık gelen kısım için iç çamaşırları ütülenmeli çünkü su sıcaklığıyla ölmeyen mikroorganizmaları öldürür ve bakteri üremesini engeller. Bu nedenle kıyafetleri ütülemek oldukça kolay ve etkili bir yöntemdir.

Son Olarak 
Sağlık açısından iç çamaşırı seçiminin önemli olduğu unutulmamalı ve vücuda uygun ürünler seçilmelidir.