Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Mala Zarar Verme ve Hakaretin Cezalandırılması İstemli Dilekçe

Izrar ve hakaret suçlarını işleyenin cezalandırılması istemli dava dilekçesi örneği


....... SAYIN HAKİMLİĞİNE

DAVACI :.......
VEKİLİ :.......
SANIK :.......
SUÇ : IZRAR VE HAKARET
SUÇ TARİHİ :.......


AÇIKLAMALAR :1-Sanık ile müvekkilimizin hiçbir yakınlıkları ve tanışıklıkları bulunmamaktadır. Müvekkilimiz elbiselerini sürekli olarak çarşı başındaki Tem Temizlemeye vermektedir. Yine temizlemeden gömleklerini almak üzere temizleyiciye gittiğinde, sanığın da tezgahın başında bulunduğunu ve işletmenin sahibi ile tartıştıklarını görmüştür.

2-Müvekkilimiz, arabasını ters yere park ettiğini ve olanaklı ise eşyalarını derhal almak istediğini söylemiştir. İşletme sahibi müvekkilimizin eşyalarını getirmiş ve tezgahın üzerine paketlemek üzere koymuştur. Bu kez lafının kesildiğine sinirlenen sanık, müvekkilime de hakaret etmiş, müvekkilime ait 2 adet gömleği alarak adeta parçalamıştır.

3-Nişanlısı tarafından hediye edilen gömleklerin parçalanması ve yapılan hakaret müvekkilimizi üzmüştür. Müvekkilimize tanımadığı bu şahıs tarafından yapılan hakaret ve ızrar nedeni ile şikayetçiyiz. Ayrıca gömlekler için ....... maddi ve müvekkilime yapılan hakaret nedeni ile ....... manevi tazminatın da sanıktan alınarak müvekkilimize verilmesini istemekteyiz.

İSTEM SONUCU : Sanığın Izrar ve hakaret suçlarını işlemesi nedeni ile cezalandırılmasına, ayrıca toplam ....... maddi ve manevi tazminatın sanıktan alınarak müvekkilimize verilmesine 1136 sayılı yasa gereğince sanıktan alınacak vekalet ücretinin vekil sıfatı ile adımıza ödenmesine hükmedilmesine karar verilmesini talep ederiz.


DAVACI VEKİLİ