Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Haksız Tutuklama Nedeninden Dolayı Tazminat İstemli Dilekçe Örneği

Haksız tutuklama nedeninden dolayı tazminat istemli dilekçe örneği

.......................
SAYIN BAŞKANLIĞINA


DAVACI :.......
VEKİLİ :..............

KONU : Haksız tutuklama nedeni ile ....... tazminat istemidir.

AÇIKLAMALAR :
1-Müvekkilimiz ....... suçundan ../../.... tarihinde savcılıkça sorgulandıktan sonra tutuklanma istemi ile gönderildiği .......... Sorgu Hakimliğinin ../.... Esas ve ../... Karar sayılı kararı ile tutuklanmıştır.

2-Müvekkilimiz hakkında ............ Mahkemesinde ../.... Esas No ile kamu davası açılmış ve müvekkilimizin suçsuz olduğu anlaşılarak üzerine atılı suçtan beraat etmiştir.

3-Müvekkilimiz, yapmış olduğu ……………………..işinden dolayı. tutuklu kaldığı …… gün boyunca mağdur durumda kalmış, yaklaşık ………………….TL zarar etmiştir. Durum müvekkilimiz tarafından ………………….. Mahkemesine yaptırılan tespit ile belgelenmiştir. Bilirkişi raporu ektedir.

4-Ayrıca müvekkilimiz işinden günde ……………….TL para kazanmakta idi. Bu durum …………………………………. incelenerek kolayca anlaşılabilir. Müvekkilimizin bu durumda da ……………………..TL kazanç kaybı bulunmaktadır.

5-Müvekkilimizin haksız yere tutuklu kaldığı ………. gün boyunca toplam ..............-TL maddi kaybı bulunmaktadır. Cezaevinde bulunduğu süre içinde kendisinin ve ailesinin çektiği üzüntü de cabası olmuştur.

6-Müvekkilimiz adına 466 sayılı ”Kanun Dışı Yakalanan ya da Tutuklanan Kimselere Tazminat Verilmesine İlişkin Kanun”'a göre tazminata hükmedilmesini istemekteyiz.

YASAL NEDENLER : 466 sayılı kanun.

KANITLAR :

Tutuklama kararı, beraat kararını içeren ilam, vergi levhası, Sulh Hukuk Mahkemesinin Tespit zaptı ve Bilirkişi Raporu, tanıklar, her türlü kanıt.

İSTEM SONUCU :
Açıklanan nedenlerle müvekkilimizin ceza evinde haksız olarak tutuklu kaldığı günler için toplam ....... maddi ve ....... manevi olmak üzere toplam ....... tazminata hükmedilmesini talep ederiz.

DAVACI VEKİLİ