Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Avukatlık Ücret Tarifesi 2024/25 Resmi Gazetede

Türkiye Barolar Birliği tarafından hazırlanarak Adalet Bakanlığı’na gönderilen 2024 – 2025 yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi (AAÜT) Adalet Bakanlığı’nın uygun görüşü ile Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Türkiye Barolar Birliği 2024-2025 yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nde, ortalama yüzde 90,40 oranında artış yapılmıştır.
Yeni belirlenen tarifeye göre, büroda sözlü danışma ücreti ilk bir saate kadar 3 bin 500 lira, her saat için 1.500 TL olarak uygulanacak. Yazılı danışma ilk bir saat için 6 Bin Lira..
Her türlü dilekçe yazılması, ihbarname, ihtarname, protesto düzenlemesi 4 bin 500 lira olarak fiyatlanacak.
Kira sözleşmesi 6000 TL, tüzük, yönetmelik, miras sözleşmesi vasiyetname gibi benzeri belgelerin hazırlanması için avukatlara 24 bin lira ücret ödenecek.
Tüketici Mahkemelerinde kredi taksit veya faizinin uyarlanması davaları için avukatlık ücreti 15 bin lira, tahliyeye ilişkin icra takiplerinin ücreti ise 13 bin 500 lira oldu.
Bu arada arabuluculuk, uzlaştırma ve her türlü sulh anlaşmalarından doğacak avukatlık ücreti de güncellendi.
Bununla birlikte Avukatlık ücret tarifesinde yapılan değişiklikle, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinin 14 üncü maddesinin beşinci fıkrası "Ceza mahkemelerinde görülen tekzip, internet yayın içeriğinden çıkarma, idari para cezalarına itiraz gibi başvuruların reddi, kabulü veya ilk derece mahkemesinin kararına yapılan itiraz üzerine, ilk derece mahkemesi kararının kaldırılması halinde işin duruşmasız veya duruşmalı oluşuna göre ikinci kısım birinci bölüm 1. sıradaki iş için öngörüldüğü şekilde avukatlık ücretine hükmedilir. Ancak başvuruya konu idari para cezasının miktarı bu Tarifenin ikinci kısım birinci bölüm 1. sıradaki iş için öngörülen maktu ücretin altında ise idari para cezası kadar avukatlık ücretine hükmedilir.”" şeklinde değiştirildi ( Değişiklikle ilgili karar metni için tıklayınız)

2024 - 2025 döneminde geçerli olacak olan Avukatlık Ücretlerinin Tam Listesi için tıklayınız
2024 - 2025 dönemi Avukatlık Ücret Tarifesi Genel Yönetmeliği için tıklayınız