Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Fincan Tatlısı Tarifi - Doymayacaksınız


Fincan Tatlısı - Sütlü Pratik Tatlı Tarifi
Çok pratik, lezzetli ve şık sunumlu fincan tatlıları, az malzeme ile gösterişli ve lezzetli bir tatlı yapmayı kim istemez ki?
Özellikle şerbetli tatlılar yerine daha çok hafif ve sütlü tatlılar tercih ediyorsanız bu tatlı tam size göre

Malzemeler

1 litre süt
2 kahve fincanı un
2,5 kahve fincanı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Fincan Tatlısı Yapılışı
Uygun bir tencereye süt, un, şeker alınarak koyulaşana kadar Çırpma teli yardımıyla kısık ateşte karıştırılarak pişirilir,
Muhallebi koyulaşıp göz göz olduğunda tereyağı ve vanilya ekleyerek güzelce çırpılır.
Pişen muhallebiyi ocaktan alın.
İç kısmı ıslatılan fincanlarına üstlerinde 2 parmak boşluk bırakacak şekilde kepçe yardımıyla pay edilerek doldurulur.
Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığına getirmek için tezgahın üzerinde, soğuduktan sonra da buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın.
Tatlının üzerine hafifçe bastırılarak tatlının fincandan ayrılması sağlanır.
Ters çevrilerek tatlı düşürülür, kolay düşmesi için tatlının bir kenarına bastırarak hava almasını sağlayabilirsiniz,
Tatlıların üzerine normal cevizler eklenerek servis kâsesine alınır
Veyahut...
Tatlıları Hindistan cevizine bulayarak dört bir yanını kapladıktan sonra üzerine küçük bir çilek parçası oturtarak da sunabilirsiniz. 
Afiyet olsun...

@Bizdenoku