Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Beşamel Soslu Ispanak Yemeği Nasıl Yapılır

Demir yönünden zengin ıspanağı pek kimse severek yemese de faydası da filmlere konu olan haliyle yine de sofralarımızdan eksik etmek istemediğimiz bir sebze olarak biliriz.

Temel Reis denince akla gelen ilk isim haliyle ıspanak oluyor.
Ve çocuklarımıza yedirirken bu sevimli çizgi film kahramanını anmadan edemiyoruz.
Pek çok çeşidi olan Ispanakla yapılan yemekler arasında bizdeBeşamel Soslu Ispanaka yer vereceğiz.

Beşamel Soslu Ispanak Malzemeleri
1 kg ıspanak ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığının ucuyla tuz
1 adet yumurta
200 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
2 çay kaşığı karabiber

Sos için:
3 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt

Beşamel Soslu Ispanak Nasıl Yapılır?
Ispanakları güzelce yıkayıp temizleyip doğrayın. Küp doğranmış soğanları derin bir tavada yağı kızdırıp hafifçe soteliyoruz. Doğradığımız ıspanakları ekleyip tuz serpip tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte ara ara karıştırarak pişiriyoruz. Suyunu çeken ıspanağı kenara alıyoruz.

Beşamel Sos hazırlamak için 
bir sos tenceresinde tereyağı koyuyoruz eridiğinde unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Sütü de ilave ettikten sonra topaklanmaması için sürekli olarak çırparak koyulaşana kadar pişirin.
Tuz (ve isterseniz karabiber) ekleyip karıştırıp soğumaya bırakın.
Fırın kabına pişen ıspanağımızı koyuyoruz. Üstüne beşamel sosu döküp üstüne kaşar peyniri rendesi serpip önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında kaşar peynirleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Beşamel sos ve kaşar peyniri ile harmanlanan ıspanak, fırında pişiyor, erimiş ve kızarmış kaşar peyniri ile adeta iştah açıyor Ispanak ve beşamel soslu uyumu damaklardan çok güzel tat bırakacak. Afiyet olsun.

@