Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Medine Kuranı Kerim Daimi Sergisi


Medine Kuran'ı Kerim Müzesi
Müzenin en önemli eserlerini, Osmanlı Hattatlarının yazdığı Kur'an-ı Kerim'ler oluşturmaktadır
Suudi Arabistan'ın kutsal kenti Medine'de, 2015 yılında kurulan Kur'an-ı Kerim Müzesi ziyaretçi akınına uğruyor
Kur'an-ı Kerim tarihi ve 23 yıllık vahiy serüveninin yanı sıra birçok nadide el yazması Kur'an-ı Kerim'in sergilendiği müze ziyaretçilere ücretsiz hizmet veriyor.
Hazreti Muhammed'in kabrinin de bulunduğu Mescid-i Nebevi'nin yanı başında kurulan müzeyle, el yazması Kur'an-ı Kerimler, 150 yıllık hat tabloları ve Kur'an-ı Kerim'in 23 yıllık vahiy süreciyeni teknolojiler aracılığıyla Kur'an-ı Kerim'i Peygamber Efendimizin misafirlerine tanıtılıyor.
Müzede Türkçenin de aralarında bulunduğu 13 farklı dilde rehberlik hizmeti sağlanıyor.
Afganistan'da 200 yıl önce Hattat Gulam Muhyiddin tarafından yazılan ve 154 kilogram ağırlığından dolayı 4 deve üzerine yüklenerek Medine'ye hediye olarak gönderilen dünyanın en büyük Kur'an-ı Kerim'inin yanı sıra müzede, yaşamı boyunca 106 adet mushaf yazan, 107'nciyi tamamlamadan hayatını kaybeden Hafız Osman'ın yazdığı Kur'an-ı Kerim sergileniyor.
Müzedeki 13 salonda toplamda 57 el yazması Kur'an-ı Kerim ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor. Hicri 488 tarihinde Mağribi hattı ile Hattat Ali bin Muhammed el-Batliyus'un yazdığı mushaf müzedeki en eski el yazması eser olarak dikkati çekiyor.
Müze girişinde Osmanlı Sultanı 2'nci Abdulhamit dönemine ait bir Kabe örtüsü ile duvarlarda 150 yıl öncesine uzanan tarihi hat tabloları ve ince işçiliği ile dikkatleri çeken Osmanlı dönemine ait Kur'an-ı Kerim dolabı bulunuyor.


Kur'an-ı Kerim sergisi Medine, İslam'ın en kutsal kitabının tarihselliğini ve bağlamını detaylandıran aydınlatıcı Medine turistik mekanlarından biridir. Kitap, en eski nüshası 1563 yılına dayanan ve iki yüzyıldan kalma süslü bir eski nüshaya sahip olan 9 orijinal Kuran'dan oluşan bir koleksiyondur.

Kur'an-ı Kerim Sergisinde Öne Çıkanlar
  • Kur'an-ı Kerim sergisi, 14. yüzyıla ait 9 seçkin ve nadide Kur'an yazısına ev sahipliği yapan devasa ve örnek bir müzedir.
  • İslam dininin gücünü ve etkisini en iyi şekilde vurgulayan, sergilenen nadir ve olağanüstü kalıntıları ve eserleri keşfedin.
  • Kuran müzesinin girişinde, etrafındaki resimleri tıklamak için pitoresk bir mimari harikası olan devasa bir kapısı vardır.
  • Müzeyi çevreleyen sessiz ve sakin ortamın keyfini çıkarın ve sergilenen çağdaş sanata hayranlıkla bakan resim galerisinde rehberli bir tura çıkın.
  • Mağazasından hediyelik eşyalar ve eserler satın aldığınızdan emin olun ve sevdikleriniz için sayısız büyüleyici hediyelik eşyayı eve götürün.