Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Borçlulara Merhamet İcra Dosyalarını Artırdı


Bundan 14 yıl önce ülkemizde icralık dosya sayısı 8 milyon iken, bugün yakam 25 milyona ulaşmış durumda..
Bunun sebebi borçtan ve ödemediği takdirde icradan kimsenin korkmaması.. Bunun nedeni affediliriz düşüncesinin yaygınlığı, bunun nedeni devletin borçlulara merhameti..
Akparti hükümeti vatandaşının daha refah ortamında, daha insancıl şartlar altında, daha az endişeli bir yaşam içine girmesi için iktidara geldiği günden bu yana sayısız hizmetler getirdi. İster sevin, takdir edin isterseniz içinizden geldiğince davranın.
İnsanın nankör olduğunu Allahu Teala Kuranı Kerim'de bildiriyor, zaten.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sevse de sevmese de bu ülkede yaşayıp bu hizmetleri alan herkes biliyor ki, 100 yıla yaklaşan Türkiye Cumhuriyeti döneminde ve Cumhuriyet öncesi 100 yıl içerisinde böyle bir hizmet görülmedi.
Hiç hak etmeden yaşlılık maaşı alıp yıllarca çalıştım, prim ödedim emekli maaşı alıyorum diyerek hem yalan söyleyip hem az maaş alıyorum diyerek devlete isyan eden, engelli çocuğuna ya da bakıma muhtaç yaşlısına yardım alırken bir de kendisi maaş aldığı halde devlete söven, maaş kuyruklarında günlerce alacağı üç beş kuruş için güneşin, karın, yağmurun altında günlerce bekleyen emeklinin işveren yerine maaşın azlığından devletten şikayet eden, hastanelerde gece yarısı girilen kuyruklardan ve daha bir sürü sıkıntı içerisinde sağlığı için hizmetlerin yokluğundan sıkıntı çekenleri günümüzde randevu saati beş dakika geçti diye çılgına dönmesinden, eskiden dokturu kapı aralığından görürken ses etmeyenin bugün kendisi ile ilgilenmesinden şımararak doktorlara saldırmasından
Ulaşımın zirve yaptığı süper yollar, sayısız köprülerden rahatlıkla ulaşımı sağlarken trafik kurallarının denetimin sıklığından, ücret vererek geçmek zorunda kalmasından rahatsız olanlar, bir zamanlar hayal iken bugün uçak kullanarak her şehire yapılan hava alanlarından faydalanılırken uçaktaki servisten memnun olmayıp tepki gösterenlerin arkasında nankörlük yatmaktadır.
Çiftçiye hayvan verilirken yetiştirmek yerine bunları satıp parasını huyuna harcayan, devlete öldü diye rapor veren nankörlerden, dün köyünde araba bulamazken en son model arabayı altına çekip geçinemiyoruz diyenden, en pahalı yerlerde keyfe keder pahalı içecek, lokantalarda en pahalı yiyecek yiyenden, dışarıda yemek yemeyi adet haline getirip açız diye bağıranların memleketinde icralık dosya sayısı artmış. 
Ekonomi kötüye gidiyormuş. Yalanın dik alası..
Ne demiştik,
İnsanın nankör olduğunu Allah-u Teala Kuranı Kerim'de bildiriyor, zaten.
Şaşırmamak lazım.
Şimdi 2008'de 8 milyon icra dosyası var bugün 30 milyon diye hükumeti eleştirenler, ekonomi kötüye gidiyor diyenler devletin vatandaşına merhamet etmek için getirdiği kolaylıkları görmezlikten geliyor. İcralık olanların büyük çoğunluğun ayağını yorganına göre uzatmayan nankörler olduğunu dile getiremiyor.
Daha bir kaç gün önce 10 milyon borçlunun borcunu bir kalemde silen hükümet takip etsin silinen dosyaların sahipleri önümüzdeki günlerde yine ödemeyecekleri borçları altına girecekler.
Nasılsa icra şartları gevşedi. Avukatlar, Alacaklılar haciz yapacak bir şey bulamıyor. İcra mahkemelerinde cezalandırma azaldı. Avukatlar, eskisi gibi arayıp ödeme yapması için konuşamıyor. Mal bildirim davaları bitti. Haciz edilecek mallar kalmadı. Ve daha bir çok kısıtlama icra olayını bitirdi. Vatandaş korkmuyor
Eskiden birinin evine haciz gelse sokağa çıkacak yüzü olmazdı.
Şimdi icralık olmayana , borç takmayana aptal gözüyle bakılıyor.
Eskiden insanlar faizden korkardı.
Faiz almayana salak gözüyle bakıyorlar.
Haram diye faizden uzak duranlar faizli kredilere koşuyor.
Aldıkları maaşa bakmadan 10-15 misli kredi çekenler ödemeyeceklerini bile bile bankalara borçlanıyor.
Ödemeyeceğini bile bile ev alıyorlar, araba alıyorlar..Yurt içi yurt dışı gezilere çıkıyorlar.
Şatafatlı eğlenceler, kutlamalar yapıyorlar.
Bol bol kredi kartı kullanıp borç batağında bayram ediyorlar
Elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemiyor. Nasıl olsa af gelir
Devlet son affıyla telefon parasını bile ödemeyen milyonlarca kişiyi af etti. Haydi elektrik, su, gaz mecbur da 20 milyonluk telefon kullanarak  telefon borcu ödememek ne demek.. Bu borcu devlet sahiplenmemeli..
Lüks tüketim..
Bunlara da af getirirsen O insanlar bundan sonrasını öder mi.
Merhametten toplum olarak maraza döndük.
Dürüstçe ödeyenler bile ödememeyi düşünür hale geldi.
Dürüst vatandaşı cezalandırmak, sorumsuz vatandaşı ödüllendirmek hak değildir.
Aşağıdaki tablo icra dosyasının güncel adetini gösteriyor.
Borçlular bayram ediyor alacaklılar ağlıyor
Devlet borçlulara merhamet ettikçe azıyorlar

@bizdenoku