Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Göbeğinizi Teşhir Etmeden Önce İyi Düşünün

Göbek, her ne kadar karın bölgesi kilolu insanlar için kullanılan bir terim olsa da, aslında göbek bağının düşmesinden sonra karnın ortasında oluşan çukurluk olarak da bilinir. Ve halk arasında göbek çukuru olarak da adlandırılır. 
Son yıllarda göbeğini teşhir edenler çoğalmaya başladı. En onulmaz yerlerde dahi göbek teşhiri yapanlar, aslında hem karakterlerini hem de sağlık durumlarını da karşılarındaki insanlara göstermiş oluyorlar. 
İslami açıdan teşhir edilmesi kadın ve erkek için haram olan erotik bir sembol de olan göbek deliği, insandan insana değişiklik gösterir ve farklı olmaları aslında o insanın karakteri ve sağlığı ile ilgili bilgiler verir.  
İnsandan insana farklılık gösteren göbek deliği şekilleri genellikle içe çökük ya da dışa çıkık oluyor ancak farklı şekillerde de görülebiliyor. Şekil farklılığı çok daha fazladır. Bu farklılığının oluşmasını belirleyen faktörler arasında göbek deliğinin kesilme şekli ve uzunluğu etkili olsa da asıl neden daha farklıdır. Eğer kesme sonrasındaki yara dokusu fazlaysa tümsek şeklindeki göbek deliğinin görülme olasılığı artar. Yara kaynarken göbek bağının önemli bir kısmı dışa döner ve böylece tümsek şekli oluşur.

Göbek Şekli ve Sağlığınız
  • Küçük ve şişmiş göbek
    Göbek deliği dışarı doğru olanlar, bazen göbek fıtıkları ile karıştırılır; ancak bu, sağlık sorunu olmayan tamamen farklı bir şekildedir. Eğer çıkıntı 5 santimetreden fazlaysa göbek deliği fıtığından söz edilir
  • Göbek şişkinliği normalden daha belirgin olduğunu görürseniz, ağır bir şey kaldırdığınız anlamına gelebilir. Ayrıca sizin fıtık olma riskiniz çok daha fazladır.
  • Çukur Göbek
    Hafifçe şişkin göbeğine sahip kişilerin grip virüsüne daha yatkın oldukları söylenir.
  • Gizli göbek
    Sindirim problemleri yaşamaya meyilli kişilerdensiniz. Böyle göbeği olan insanlar çoğunlukla obezite hastalığından müzdariptir.
  • Badem Göbek
    Kemik ağrısı ve kas problemlerinin işaretçisidir. Bu tipte bir göbeğiniz varsa; migren ataklarınız şiddetlidir. Ayrıca, kırılgan kemik yapısına sahipsiniz demektir.
  • U göbek
    Böbrek ve cilt hastalıklarına yatkın olduğunuz anlamına gelir.
  • Sığ göbek deliği
    Kilo sorunlarınız olabilir ve grip virüslerine karşı duyarlı olabilirsiniz.
  • Oval göbek deliği
    Sağlık açısından, stres altındayken sinirleri bozulan ve aşırı düşünen birisinizdir. Bu migren ya da boğaz ağrılarına yol açabilir. Kemik sağlığınız konusunda daha dikkatli olmanız gerekir.
  • Yukarı doğru bakan göbek deliği
    Cilt sorunlarına karşı dikkatli olmalısınız. Ayrıca böbrek sağlığınıza da özen göstermelisiniz.
  • Aşağı bakan göbek deliği
    Dikkatli olmanız gereken grip ve soğuk algınlığı yakalama eğilimi gösterirsiniz.
Göbekten Oluşabilecek Rahatsızlıklar
  • Enfeksiyon: Göbek deliği, insan vücudundaki hassas noktalardan biridir ve bu sebeple de enfeksiyona açıktır. Enfeksiyondan kaynaklanan göbek ağrılarında çoğu zaman şişme, akıntı, kızarıklık ve yüksek ateş gibi belirtiler de görülür. Yeni doğmuş bebeklerde göbek deliği iltihabı, çoğunlukla kesilmiş göbek bağı yerinin tam olarak iyileşmemesinden kaynaklanır ve bebeğin sağlığına önemli zararlar verebilir. 
  • Göbek Fıtığı : Karın bölgesine aşırı yük binmesinden kaynaklanan göbek fıtığı, göbek bölgesinde aşırı yağ tabakaları biriken kişilerde, karın ameliyatı geçirenlerde, diyaliz tedavisi görenlerde sıklıkla görülür. 
  • Göbekte Kitle: Karın bölgesinde yer alan rektus kası, kimi zaman fiziksel zorlanmalar ve travmalar nedeniyle kılıfından ayrılır ve bu durumda göbek bölgesinde dışarıdan fark edilebilen bir kitle meydana gelir. 
  • Göbekte zonklama: Esasen bağırsaklarda görülen bir rahatsızlık olan crohn, göbek deliğinde zonklama şeklinde ağrılar da oluşturabilir. Bu hastalığının yol açtığı göbek deliği ağrıları, yemeklerden bir iki saat sonra ortaya çıkar ve kimi zaman şiddetli bir seviyeye ulaşabilir. 
  • Göbek Deliği Ağrısı 
    Hamilelik, kadın vücudunun pek çok noktasında çeşitli değişimlere ve ağrılara yol açabilir ve göbek deliği de bu bölgelerden biridir. Pek çok hamile kadın, gebelikleri boyunca göbek deliğinde ağrı, acı ve sancı hissedebilir. Ancak bu durum, göbek deliği ağrısının ille de hamileliğe işaret ettiği anlamına gelmez. Göbek deliği ağrılarının ciddi bir kısmı farklı sağlık problemlerinin habercisidir. Bu sebeple, göbek deliğinde ağrı hisseden kadınların doktor kontrolüne gitmeleri ve ağrının sebebi araştırmaları gerekir
Önemli Uyarı : Göbek deliği her ne kadar kirli bir bölge olsa da temizlenirken antibakteriyel ürünlerin kullanılması önerilmez. Giysilerimizden çıkan tüylerin, kirlerin, ölü deri hücrelerinin burada birikmesi her ne kadar kötü bir görüntüye neden olsa da bu bölgeyi sabunlu suyla yıkamak daha sağlıklıdır.
 
Göbek Şekli ve Karakteriniz
Göbek şekli aslında karakterinizi ortaya koyan önemli organlardan biridir. 
  • Çıkık göbek deliği
    Hafif dışa doğru çıkık göbek deliği, içinizde hala genç ve çocukça olduğunuzu gösterebilir. Ayrıca, dikkatin odağı olmayı ve inatçı özellikleri taşımayı seviyorsunuz. Bu kategoriye ait kişiler genellikle iyi takım oyuncuları ve keskin sporculardır. Göbek deliği çıkık yetişkinlerin olgun olmadıkları söylenir ancak doğrusu genç bir enerjileri vardır. 95 yaşında bile gelseler gençliklerini kaybetmezler. Atletik, takım sporlarına yatkın kişilerdir.
  • Uzun ve ince göbek deliği 
    Bu tip göbek deliğine sahip olan kişiler güçlü, cesur ve sonuna kadar savaşan kişilerdir. Mükemmeliyetçilerdir ve kontrolün ellerinde olmadığı durumlardan hoşlanmazlar. Başarılı olmalarına rağmen biraz kaygılı olabilirler.
  • Sığ göbek deliği
    Göbek deliği fazla derin olmayanlar, genellikle rekabetçi ve iddialı olmayı seven cesur ve güçlü karakterlerdir. Mükemmeliyetçi olmaları nedeniyle, kontrolleri altında olan şeyleri severler ve olaylar beklentilerine uymadıkları takdirde biraz endişelenebilirler.
  • Oval göbek deliği
    Düzgün oval şeklinde, derin ve geniş bir göbek deliğiniz varsa, doğuştan bir lider olabilirsiniz.  Sizin için turist rehberliği, öğretmenlik, sosyal işler, terapi ya da diğerlerine rehberlik ettiğiniz işler en tatmin edici meslekler olacaktır. Dikkat çekmeyi sevmezsiniz, kendini dışlanmış hisseden insanlara yardımcı olmayı seversiniz. Zaman zaman fazla baskın ve otoriter görünseniz de, bu sizin mesleğinize ya da durumlara olan saygınızdan kaynaklanır. 
  • Kum saati göbek deliği
    Dikey olarak uzun bir göbek deliği sizi çok çekici bir kişilik yapar. Çok iyi bir konuşmacı olduğunuz için, insanları sözlerin gücüyle kolayca etkileyebilirsiniz. Size en uygun iş, gazetecilik, satış ya da sahne sanatları alanlarını içerir.
  • Yuvarlak göbek deliği
    Derin ve yuvarlak göbek deliği olanlar çok sıcak ve pozitif bir mizaç gösterirler. Sakinliği ve uyumu sever; strese ve endişeye neden olabilecek her şeyden tiksinirsiniz. Yuvarlak göbek deliği olan kişilerin dengeli, çalkantısız ve açık bir hayatları vardır. Ayakları yere basan kişilerdir ve kimsenin rahatını bozmazlar. Dışarıdan bakanlara zayıf bir karakter sahibi olduğunuzu gösterir. Para meselelerinde oldukça başarılısınızdır.
  • Papyon göbek deliği
    Göbek deliğiniz yatay olarak oval bir şekle sahipse, ve ortada küçük bir çıkıklık varsa, entelektüel olmanız oldukça yüksek ihtimaldir. Akademik işlerde başarılısınızdır ve gündüzleri düşünce ya da hayal dünyasına dalarsınız. İçine kapanık olmak, kendi kendinle vakit geçirmek sizin için eğlencelidir. Fakat birçok insan sizi anlamakta ve derinlerinizde inmekte zorlanır.
  • Küçük ve düz göbek deliği
    Küçük ve düz bir göbek deliğiniz varsa, yaratıcı bir zihne sahip olduğunuzu gösterir. Sanat ve estetik ile ilgili alanlarda çok iyisinizdir. Ancak, sizin için en iyi yolu seçmek için yüzleşmeniz gerekebilecek mücadeleler var. Ve akıntıya karşı yüzmekten korkmamalısınız, çünkü aradığınızı bulmak için beklemenize değer fakat sizin de buna razı olmanız gerekir.
  • Düz göbek deliği 
    Varlığıyla yokluğu ayırt edilemeyen küçük, yatay, yarımay veya T şeklindeki göbek deliği idealist, yaratıcı ve tutkulu bir karakterin göstergesidir. Küçük şeylerden mutlu olabiliyorsunuz ve sanatı seviyorsunuz. Ne yapmak istediğinizi bulmak biraz zamanınızı alabilir ancak hayatta varış noktasından daha önemli bir şey varsa o da yolculuktur.
  • Yukarı doğru bakan göbek deliği
    Siz ortamlarda çok sevilen birisinizdir ve her zaman popüler olan birey olmuşsunuzdur. Hayatta başarılı olmak yaptığınız tercihler ve popüler biri oluşunuz ile örtüşür. Bu tip göbek deliği, genellikle ideal göbek deliği şekli olarak ifade edilir. 
  • Aşağı bakan göbek deliği
    Eğer göbek deliğiniz aşağıya doğru genişliyorsa, o zaman pozitif enerjiden stok yapması gereken birisisiniz. Sık sık motivasyonunuz düşüyor ve en küçük zorluklarda bile heyecanınızı yitirebiliyorsunuz. Daha iyimser bakış açılarına doğru yönlenmek sizin için çok daha iyi olacaktır. 
Derleme @bizdenoku