Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

EİDS Kimlik ve Yetki Doğrulaması Nedir?


EİDS Kimlik ve Yetki Doğrulaması Hakkında

EİDS, e-Devlet üzerinden kimlik, unvan ve şirket yetkilisi doğrulaması yaparak, taşınmaz satış ilanlarının güvenilirliğini artırmayı amaçlamaktadır. Bu sayede, sahte ilanlarla mücadele edilmesi ve tüketicilerin mağduriyetlerinin önüne geçilmesi hedeflenmektedir.
İkinci el motorlu kara taşıtlarının ve taşınmazların satışına yönelik ilanlara elektronik ortam sağlayan gerçek veya tüzel kişilere getirilen yükümlülükler yürürlüğe girmiştir.
Bu kapsamda; ilan vermek isteyen 
  • gerçek kişinin adı, soyadı 
  • T.C. kimlik numarası ya da yabancı kimlik numarası 
  • telefon numarasını; 
  • tüzel kişinin unvanı 
  • telefon numarasını doğrulama; doğrulanmış bilgilerin güncelliğini koruma ve bu bilgileri saklama ve ana konu taşıtın veya taşınmazın ilan veren üyeye veya bu üyenin gerçek kişi olması halinde birinci ve ikinci derece kan hısımlarına veya eşine ait olduğunu ya da ilanı veren üyenin ilana konu taşıt veya taşınmaz sahibi tarafından yetkilendirildiğini doğrulama zorunluluğu olduğu yapılmasına olanak sağlanacaktır.
Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) girişi nasıl yapılır?

EİDS portalına e-Devlet şifresi ile giriş yapılabilmektedir. Portal üzerinden kimlik doğrulaması yapan kişiler, EİDS tarafından verilen bir kimlik doğrulama kodunu, taşınmaz satış ilanlarını yayınlamak için kullanacaktır

Elektronik İlan Doğrulama Sistemi Girişi için buraya tıklayınız
Linke ulaşılamadığında buraya tıklayınız

@bizdenoku