Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Avukat, Rahatsız Ediyorsa Şikayet Edin

Son yapılan açıklamalarda ülke nüfusunun yarısının borçlu olduğu ve bu rakama yakın kişi kadar icra dosyasının aktif olduğu belirtiliyor. Borç yüzünden icra dosyalarının sayısı 30 milyon kişiyi aşması bir yana borçluların alacaklı avukatlarının yaptığı psikolojik baskılarda sürekli gündeme gelmektedir.

Bir yanda geçim sıkıntısı bir yanda işsizlikle boğuşan borçluları diğer yandan hukuk büroları ve anlaşmalı şirketler ardı arkası kesilmeyen telefonlarla, mesajlarla taciz etmesi, psikolojik baskıyı artırmak için borçlu dışında borçlunun yakınlarının aranması da işin tuzu biberi olmaya başlamıştı.
Borç batağında olan kişilere yapılan icrai işlemlerin yanı sıra dosyayı takip eden hukuk bürolarında çalışan kendilerini avukat ya da yardımcısı olarak tanıtan kişilerin zaman zaman ağır hakaretvari sözleri de borçluları psikolojik olarak ruhsal rahatsızlığa itiyordu.

“Borcunuzu ödemezseniz evinize haciz gelecek. Eşyalarınızı kaldıracağız, polisle gelip eşyalarınızı alacağız. Yakınlarınızı arayacağız. Babanızı, annenizi, çocuklarınızı akrabanızı arayacağız onlara da haciz yaparsak siz zorda kalırsınız gibi aslı astarı olmayan sözlerin uçuştuğu aramalar veya benzer kısa mesajlar gönderiliyor. Borçlu kişi ölmüş ise, borçlunun yakınları sürekli olarak aranıyor. 

Son zamanlarda mahkemelere yapılan şikayetler hatta Yargıtay tarafından verilen kararlarla avukatların borçluyu taciz eder şekilde aramasının önüne geçilmeye çalışılsa da  halen bir çok hukuk bürosıunun ya da avukatların bu tür arama yapmaktan vazgeçmedikleri de görülüyor

Bu durumdan şikayetçi olanlara çözüm yolunu getiriyoruz.
Öncelikle borç yapmaktan kaçınılması, ayağın yorgana göze uzatılması gerektiğinin bilinmesi gerekir. Kaldı ki borçlandınız, evdeki hesap çarşıya uymadı. Öncelikle borç aldığınız firma ile anlaşma yoluna gidiniz. Faizden kurtulamazsanız bile yapılandırma ile avukat ve icra masraflarından kurtulursunuz. İcraya düşerse bu kez borç katlanır de katlanır bir de yukarıda saydığımız tacizler baş gösterir.

İcradan borcu ödemedikçe kurtulamayacaksınız ama tacizden kurtulmanın yolu size baskı yapan avukatı şikayet edebilirsiniz.

İşte örnek dilekçe

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA
 ........................................ 

ŞİKAYETÇİ  ADI SOYADI
T.C.NO: ………………
ADRESİ
TELEFONU
EPOSTA 

ŞÜPHELİ  ADI SOYADI AV.
ADRESİ
TELEFONU
EPOSTA 

ŞİKAYET  KONUSU : Huzur ve Sükuneti Bozmak, Avukatlık Mesleğine Yakışmayan Davranış İçinde Bulunmak. Telefon ve SMS İle Psikolojik Taciz, Kimlik Bilgilerimin Yasalara Aykırı Şekilde Elde Edilmesi vs...

Bu kısma borçlu olduğunuz kurumu, açılmış icra dosya numarasını yazarak başlayınız. ve icra takibinin başlamasından sonra hukuk bürosundan arayan avukatın, yardımcılarının, aranılan telefon numarası, sms, mektup vs ne varsa ekleyiniz. 
Söylenen sözleri (bu sözleri ispatla yükümlüsünüz)  ekleyiniz.
Bu yapılanların ilgili yasa ve mevzuata, Avukatlık meslek kurallarına aykırı olduğunu öğrendiğinizi belirtiniz
Ve huzur ve sükunetinizin bozulduğunu belirterek, görevi kötüye kullanan …………. Avukat / Hukuk Bürosu hakkında inceleme talep ederek, ilgili kişi ve kişiler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını talep ediniz.

ADINIZI SOYADINIZI
TARİH VE İMZANIZI

belirterek dilekçeyi imzalayınız ve savcılık kalemine teslim ediniz.

@bizdenoku