Sitemizde aramak istediğiniz konuyu

BizdenOku - Doğru Bilgi

Konut Kredisi Faizleri Son Durum Uygun Ev Fırsatları

Konut Kredisi Faizleri Son Durum Uygun Ev Fırsatları


Konut kredisi faizleri, enflasyonla mücadele kapsamında önce kamu bankalarında ardından da özel bankalarda düşüş sürecini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası'nın 11,25'e gerilediği politika faizi, konut kredisi başta olmak üzere ihtiyaç ve taşıt kredileri üzerinde olumlu etki oluşturdu. Bu değişim sürecinde konut faizlerini merak edenler için hazırladığımız içeriğimizde; konut kredisi faizleri son durum nedir, indirimli oranlar hangi evlerde geçerli, proje kapsamında uygun ev bulma süreci nasıl işliyor ve kredi faizleri ilerleyen dönemlerde nasıl etkilenir gibi soruların detaylarını bulabileceksiniz.

Devlet Bankaları Konut Kredisi Faiz Oranları Ne Kadar?
Kredi faizleriyle ilgili yürütülen çalışmalar neticesinde Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından hem sıfır hem de ikinci el konutlar için uygulamaya konulan oranlar halen geçerliliğini sürdürüyor. Devlet bankaları konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,99'dan kullandırırken, sıfır konut alacaklara ise yüzde 0,79 oranlarla kredi imkânı sunuyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranları
Ev almak isteyenlere avantajlı oranlarla hizmet veren banka, kredinin geri ödemesini bütçenize göre ayarlayabilmeniz için 180 aya kadar vade seçeneği sağlıyor. Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı, krediye konu olan gayrimenkulün türüne göre değişiyor. Örneğin; bankanın anlaşmalı olduğu firmalardan bir konut satın almak isterseniz yüzde 0,79 oranlarla, standart konutlarda ise yüzde 0,99 oranlar üzerinden geri ödeme planı oluşturuluyor.

Vakıfbank Konut Kredisi Faiz Oranları
Eşit taksitli, azalan taksitli veya artan taksitli esnek ödeme planı sunan banka, 1.000.000 TL'ye kadar konut alımlarında yüzde 0,79 faiz oranıyla kredi kullandırıyor. 1.000.001 TL ve 1.500.000 TL arasında ise Vakıfbank konut kredisi faiz oranları yüzde 0,95'den başlamaktadır. Proje dışında bir konut için kredi başvurusunda bulunmak isterseniz de %0,93 faiz oranı uygulanmaktadır. 180 aya kadar vadelerle sunulan kredilere şube aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz. Bahsi geçen oranlar ilk kez satışı yapılacak konutlar için geçerlidir.

Halkbank Konut Kredisi Faiz Oranları
İnşaatı süren veya tamamlanmış sıfır gayrimenkuller için Halkbank konut kredisi faiz oranı yüzde 0,79 olarak belirlenmiştir. Kampanya kapsamında belirlenen firmalardan konut alımı gerçekleştirmek istenmemesi halinde faiz oranı yüzde 0,99 olacaktır.

İndirimli Faiz Oranları Hangi Evlerde Geçerli?
Gayrimenkul piyasasına destek vermek amacıyla kamu bankalarının hazırlamış olduğu indirimli konut kredisi faiz oranları aslında krediye uygun tüm evleri kapsıyor. Yalnızca oranlar, tercih edilen gayrimenkul türüne göre değişiyor. %0,79 oranlar için kampanya koşulu, bankaların anlaşmalı olduğu firmalar aracılığıyla konut alımı gerçekleştirmektir. Başvuru inşaatı süren veya tamamlanmış konutlar arasından tercihinizi yapmanızın ardından başlatılıyor. %0,99 konut kredisi faiz oranı ise almak istediğiniz evin ekspertiz tarafından değerlendirilmesi neticesinde, sıfır veya ikinci el olması fark etmeksizin hesaplamaya dahil edilecek orandır. "İndirimli faiz oranları hangi evlerde geçerli?" sorusuna yanıt vermeye çalıştık. Peki, yüzde 0,79 faiz oranıyla projeli evleri nasıl bulabilirsiniz.

Banka Anlaşmalı Konut Projeli Evler Nasıl Bulunur?
Bankaların anlaşmalı olduğu konut projeleri listesi her bankanın web sitesinde yer alıyor. Bu listeden inşaatı devam eden ve inşaatı bitmiş projeler arasından tercih yapmak mümkün oluyor. Ziraat Bankası anlaşmalı projeler için yayınladığı listede her firmanın satışa konu olan konut adedini, lokasyonunu ve yetkili şubesini görüntüleyebiliyorsunuz. Anlaşmalı firmaların web sitelerine ulaşabileceğiniz linkler de bu listede bulunuyor. Vakıfbank anlaşmalı konut proje listesinde konut tipi ve her firmanın iletişim numarasına da ayrıca yer verilmiştir. İnceleme yaptıktan sonra inşaatı devam eden veya bitmiş olan projelerden herhangi birine hemen başvuru yapabiliyorsunuz. Halkbank konut kredisi anlaşmalı firma listesinde ise yalnızca firma unvanı ve şubesine yer vermiştir. Detaylı bilgi almak isterseniz bankaların şubelerini ziyaret etmeniz gerekiyor.

Flatfy İle Kampanyalı Evleri Kolayca Bulun!
Türkiye’de hizmet vermekte olan Flatfy ev arama sitesi, konut almak isteyenler için özel fırsatlar sunuyor. Verdiği hizmet ile Türkiye’de alanında tek olan Flatfy, konut aradığınız bölgede tüm konut fırsatlarını (bütün emlak siteleri, ilan siteleri üzerinden) sizlerin önüne getiriyor. Böylece konut alırken az fırsat değerlendirmek zorunda kalmıyor, satın almak istediğiniz evi gönül rahatlığıyla alabiliyorsunuz. Flatfy hızlı altyapısıyla ve geniş filtre seçenekleri ile bütün fırsatları yakalamanızı sağlayacak!

Kredi Faizleri Düşecek mi?
Kredi faizleriyle ilgili kamuoyuyla paylaşılan en güncel gelişmeleri sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Bilindiği gibi en son 2019, ağustos ayında kamu bankaları konut kredisi faiz oranları %0,99'a kadar düşürmüştü. Ardından Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank sıfır konuta ev kredisi faizlerini %0,79 oranıyla sunmaya başladı. Kredi faizleri düşecek mi son dakika bültenimizde ise Bakan Albayrak'ın yapmış olduğu açıklamalar ışığında kredi faizlerinde gerilemenin devam edeceğini söyleyebiliriz. Bakan Albayrak, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası genel müdürleriyle yapılan görüşmelere istinaden yeni indirimlerin söz konusu olacağına dair bilgiler paylaştı.

Buna göre; aylık %0,79 oranla kullanılan bir kredinin ortalama yıllık maliyeti yüzde 9 ile yüzde 11 arasında değişiyor. Ancak bu oranların yüzde 8 ile yüzde 10 aralığına gerileyeceği duyuruldu. Yıllık konut kredisi maliyetinin yüzde 8'e çekilmesi halinde, aylık oran yüzde 0,66'ya kadar düşecektir. Sermaye piyasasındaki gelişmeler neticesinde güncellenmesi beklenen 2020 kredi faizleriyle ilgili söz konusu indirimin ne zaman yansıtılacağına dair henüz net bir tarih paylaşılmamıştır. Böyle bir durumda; 100.000 TL tutarında konut kredisi için 120 ay vadede aylık taksit tutarı ortalama olarak 1.292,88 TL yerine 1.209,05 TL olarak hesaplanması söz konusu olacaktır.

Diğer Bankaların İndirimli Konut Kredisi Faiz Oranları
· TEB konut kredisi faiz oranı %0,99
· Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranı %0,99
· Akbank konut kredisi faiz oranı %0,95
· İş Bankası konut kredisi faiz oranı %0,95
· Denizbank konut kredisi faiz oranı %1,09
· QNB Finansbank konut kredisi faiz oranı %1,04
· ING Bank konut kredisi faiz oranı %0,94